Це щось середнє між добре відомою нам запіканкою і щільним заварним кремом з яскраво вираженим лимонним смаком. Особливість – це присутність найніжнішого брочо, сиру з овечого молока, який роблять на Корсиці. Там він такий же популярний, як і у нас сир.
Цей пиріг також готують в Італії. Бо зовсім неподалік Корсики, кухні цих місцевостей перемішалися. Та й більшість корсиканців не вважають себе французами, а італійцями. В Італії Фіадоне відрізняється тим, що замість брочо там для пирога беруть рикоту. Ну що ж, якщо ви любите і розумієтеся на сирних десертах, то настав час для Фіадоне.
Корсиканський пиріг Фіадоне - рецепт
Фіадоне – рецепт
Іінгредієнти
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
- Лимон – 2 шт.
- Рикота або жирний сир – 500 г
- Сіль – щіпка
- Кориця – до смаку
Спосіб приготування
- Збити яйця з цукром. Додати дрібку солі та ванільний цукор.
- Рикоту змішати з яєчною масою. Якщо у вас сир, то перед тим, як додати його до суміші, потрібно перетерти його через сито.
- Додати кукурудзяний крохмаль і цедру лимонів.
- Випікати в змащеній вершковим маслом формі за 180 градусів 25-30 хвилин.
І ще один рецепт – індійських пиріжків з овочами – дізнаєтеся з відео.
Тут дізнаєтеся, в чому особливість баскського чизкейку і як його приготувати.