Ідеальна випічка з замороженими ягодами – 3 правила, щоб її не зіпсувати

18 січня 2022, 11:06
Не потрібно розморожувати ягоди заздалегідь, інакше буде багато зайвого соку. Обов'язково обвалюйте їх у крохмалі перед тим, як вони потраплять на тісто. Час приготування подібної випічки треба збільшувати

Випічка взимку може бути з сезонними фруктами, наприклад, з мандаринами, а може з замороженими ягодами, про які старанні господині потурбувалися влітку.

Та іноді трапляється так, що у процесі ягоди розтікаються, тісто не пропікається – пиріг зіпсований.

Як приготувати ідеальну випічку із замороженими ягодами

Реклама

Зібрали поради досвідчених людей, які знають, як зробити випічку з замороженими ягодами ідеальною.

Розморожування ягід

Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь

Зазвичай це відбувається так: ягоди дістаються з морозилки, кладуться в ємність і чекають на свою чергу, доки готується основа для пирога чи пиріжків.

Реклама

Це неправильно. Як кажуть експерти, ягоди мають перебувати в морозильній камері.

А щоб вони не давали зайвий сік, перед тим, як відправити їх у тісто, ягоди треба обваляти в борошні або ще краще в крохмалі.

Якщо плануєте пиріг на пісочному тісті, то до нього потрібно додати 30 грамів вершкового масла до зазначеної у рецепті кількості.

Реклама

Так основа триматиме сік, ніби відштовхуючи його від тіста.

Тут дізнаєтесь, як швидко розморозити листкове та дріжджове тісто.

Час випікання

Час випікання потрібно збільшити на 5-10 хвилин

Його потрібно збільшити. Зрозуміло, це для того, щоб ягоди встигли розморозитись, а тісто пропектися. Зазвичай це інтервал у районі 5-10 хвилин.

Час усе ж таки залежатиме від товщини шару ягід і тіста, а також від особливостей духовки.

Як правильно зберігати дріжджове тісто в морозилці та холодильнику дізнаєтесь тут.

Різновид випічки

Найкраще із замороженими ягодами випікати відкриті пироги

Усе-таки шансів на те, що випічка вийде ідеальною у відкритих пирогів.

Навіть якщо буде багато зайвої рідини, вона однаково випарується.

Більшість радить спочатку відправити основу в духовку, злегка її підпекти, а потім викладати начинку.