Рецепт на Песах – як приготувати курячі котлети з мацою

15 квітня 2022, 11:25
Сама маца готується дуже просто, на сковороді. Потім її потрібно залити водою, пропустити через м'ясорубку та додати до фаршу

Песах – одне з найважливіших юдейських свят. Про гастрономічні традиції та рецепти цього дня ми писали.

Тепер пропонуємо приготувати ніжні курячі котлети з мацою. Маца – головна на це свято, її використовують у багатьох стравах.

Котлети з мацою на Песах / Фото: Pinterest

Реклама

Щодо котлет, то цибуля для них обсмажується окремо. Кількість маци залежить від вашого смаку.

Рецепт котлет знайшли на сайті www.kuroed.com.

Як легко зробити мацу

Рецепт маци

Реклама

Візьміть 250 г просіяного борошна. Додайте 100 мл води, замісіть щільне тісто.

Тепер його потрібно розділити на частини та розкачати так, щоб тісто імістилося в сковороді. Потім наколіть виделкою кожну заготівлю та смажте на сухій сковороді.

Курячі котлети з мацою

Курячі котлети на Песах

Реклама

Інгредієнти:

  • 2-3 маци;
  • 1-2 яйця;
  • 2 курячих філе;
  • маленька цибулина;
  • сіль та перець – за смаком;
  • панірувальні сухарі.

Тут дізнаєтесь, як приготувати легендарні котлети "Валленберг".

Як приготувати:

  1. Мацу розламати на шматочки, запарити окропом та відставити на кілька хвилин.
  2. Очистити і вимити цибулю, нарізати її невеликими кубиками і підсмажити до золотавого кольору на невеликій кількості олії.
  3. Куряче філе вимити, кілька разів перекрутити через м'ясорубку, додати смажену цибулю, перемішати.
  4. Запарену мацу відкинути на друшляк, перекрутити віджату мацу через м'ясорубку і додати її до курячого фаршу.
  5. Додати в курячий фарш з мацою та смаженою цибулею яйця, все ретельно перемішати, посолити та поперчити до смаку.
  6. Сформувати котлети, запанувати та обсмажити до золотавого кольору на розпеченій сковороді з розігрітою олією.
  7. Накрити кришкою та готувати 5-10 хвилин.