Салати на Новий рік 2022 – абсолютно нові рецепти

17 листопада 2021, 13:18
Ви навряд чи куштували салати "Король стола" або "Пікова дама", а ще – салат з відвареними креветками та свіжими овочами з цікавою заправкою

Без салатів на Новий рік-2022 ніяк. Звісно, на столі стоятимуть традиційні та улюблені. Але можна урізноманітнити їх тими варіянтами, які готувати ще не доводилося.

Салати. наведені нижче, відповідають вимогам Водяного Тигра до новорічного столу, тож їх можна готувати сміливо.

Салати на Новий рік-2022

Реклама

"Король столу" від amazing_kulinariya готується у вигляді рулету, формувати його потрібно у прямокутній тарілці. Для салату з креветками та овочами за рецептом gotovim_vk можливі дві заправки – на основі грецького йогурту або оливкової олії.

Салат "Пікова дама" від juliettaby, в ідеалі, має бути викладений у формі піки.

Салат "Пікова дама"

Салат "Пикова дама"

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 буряки середні, запекти в мундирі;
  • 1 солоний огірок;
  • 2 зубчики часнику;
  • 40 г волоських горіхів;
  • 1 яблуко несолодке;
  • майонез;
  • 35 г чорносливу.

Як приготувати:

  1. Буряк натерти на великій терці.
  2. Чорнослив залити гарячою водою, щоб він пом'якшився, нарізати соломкою. Огірок нарізати.
  3. Часник натерти на дрібну тертку, яблуко – на велику. Волоські горіхи подрібнити.
  4. Усі інгредієнти перемішати та заправити майонезом.
  5. Верх салату посипати подрібненими горіхами.

Читайте також:

Реклама

Салат з креветками та овочами

Салат з креветками та овочами

Інгредієнти:

  • 200 г відварних креветок;
  • по 2 шт. свіжих огірків, яєць;
  • помідори – 1 шт.;
  • маслини, сіль.

Для заправки 1:

  • 2 ст. л. сметани 10% або грецького йогурта;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці.

Для заправки 2:

  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці.

Як приготувати:

  1. Нарізати усі інгредієнти, крім креветок.
  2. Для заправки на вибір ретельно змішати інгредієнти.
  3. Заправити салат, прикрасити за бажанням.

Читайте також:

Салат "Король столу"

Салат "Король столу"

Інгредієнти:

  • 250-300 г курячого філе;
  • картопля – 5-6 шт.;
  • по 4 курячі яйця, свіжий огірок;
  • 50 г перетертих волоських горіхів;
  • 50 г кураги або чорносливу;
  • майонез для заправки.

Для прикраси салату:

  • банка консервованого горошку;
  • твердий сир;
  • пучок кінзи;
  • гранат.

Як приготувати:

  1. Відварити картоплю, курку та яйця. Огірки, яйця та картоплю натерти на тертці. Курку та сухофрукти нарізати дрібно.
  2. Взяти тарілку прямокутної форми, накрити харчовою плівкою.
  3. Формування салату: шар 1 – картопля, щільно укласти, промазати майонезом, шар 2 – куряче філе і знову майонез, шар 3 – яйця, промазати майонезом, шар 4 – горіхи із сухофруктами, знову майонез, шар 5 – огірки.
  4. Кожен шар потрібно трохи посолити, крім шару з горіхами та сухофруктами.
  5. Скрутити у рулет і замотати у плівку. Поставити у холодильник на кілька годин.
  6. Знову промазати з усіх боків майонезом.
  7. Інгредієнти для декору викласти діагональними смугами.
  8. Спочатку горошок, а по його краях – зерна гранату, між ними – тертий сир та подрібнена зелень.