Соковите яблучне печиво без яєць – як приготувати і рецепт

12 березня 2022, 08:16
Разом з борошном у тісто додається манка. Борошно, до речі, можна замінити на вівсянку швидкого приготування. Ще потрібен лимонний сік, він не дасть яблукам потемніти

Це один з найпростіших способів смачно використовувати яблука. Простіше хіба що яблука по-київськи, які запікаються зі сметаною.

Це печиво виходить вологим та ніжним, замість цукру використовуємо родзинки. Можна його доповнити невеликою кількістю горіхів.

Яблучне печиво без яєць

Реклама

Якщо не хочеться використовувати борошно, візьміть вівсяні пластівці.

Яблучне печиво без яєць

Інгредієнти:

  • 200 г тертого яблука;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 80 г манної крупи;
  • 100 г родзинок;
  • 50 г олії;
  • 130 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Як зробити яблучний кекс на вівсянці за 10 хвилин – читайте тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Яблука очистити, крупно натерти. Додати лимонний сік та манку, перемішати.
  2. Додати родзинки, перемішати. Накрити плівкою та відправити в холодильник на одну годину.
  3. Додати борошно, розпушувач та олію, перемішати.
  4. Деко застелити пергаментом, розподілити масу завтовшки 1 см. Розрізати на порції.
  5. Випікати 30-40 хвилин при 180 градусах.

Як правильно замісити тісто – дивіться у відео.