Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 оригінальні та привабливі десерти на Новий рік-2022

Капкейки "Білі ведмеді" прикрашаються кремом на основі масла та вершків, для декору потрібен зефір. Лінцерське печиво скріплюється апельсиновим джемом. Для мандаринових часточок потрібний молочний шоколад
Десерти на Новий рік-2022
Десерти на Новий рік-2022 / Фото: Колаж: Сьогодні

Підготовка до Нового року-2022 у розпалі. Усі ми перебуваємо в активному пошуку того, що поки не готували, а спробувати хочеться.

Щодо солодкого новорічного столу, то тут є де розвернутися. Можна, наприклад, приготувати дуже смачний, перевірений часом Медовик плюс кілька тематичних десертів.

Реклама

Мандаринові часточки у шоколаді за рецептом himera555 – максимально простий, але дуже смачний десерт. Для додаткової прикраси потрібні кокосова стружка та волоські горіхи.

Капкейки "Білі ведмеді"від sashasa_fonov1979 прикрашаються дрібним цукром, маршмелоу та шоколадними краплями.

Лінцерське печиво від фудблогерки innafreska неймовірно ніжне. Дві половинки скріплюються апельсиновим джемом та посипаються цукровою пудрою. Джем можна брати будь-який.

Реклама

Мандаринові часточки у шоколаді

Мандаринові часточки у шоколаді
Мандаринові часточки у шоколаді

Інгредієнти:

  • Мандарини
  • Шоколад – 100 г (темний або молочний)
  • Волоські горіхи, кокосова стружка

Як приготувати:

Реклама
  1. Шоколад розтопити на водяній бані. Мандарини почистити, прибрати прожилки.
  2. Волоські горіхи максимально подрібнити.
  3. Коли шоколад трохи охолоне, один бік часточки занурити та викласти на пергамент.
  4. Прикрасити кокосовою стружкою або горіхами, дати шоколаду застигнути.

Читайте також:

Лінцерське печиво з цитрусовим ароматом

Лінцерське печиво з цитрусовим ароматом
Лінцерське печиво з цитрусовим ароматом

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 110 г
  • Яйце С0
  • Цукор – 60 г
  • Пакетик ванільного цукру
  • Дрібка солі
  • Розпушувач – половина ч. л.
  • Борошно – 220 г
  • Мигдальне борошно – 50 г
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Апельсиновий джем

Як приготувати:

  1. Масло кімнатної температури збити з цукром і сіллю до білого кольору. Вбити яйце і збивати до об'єднання.
  2. Борошно з'єднати з мигдальним борошном, розпушувачем, лимонною цедрою і добре розмішати вінчиком.
  3. Всипати борошняну суміш у вершкову і вимішати гладке, ніжне тісто.
  4. Зібрати в кулю, обгорнути плівкою та прибрати на кілька годин у холодильник. Після тонко розкочати до 3 мм завтовшки.
  5. Розкочувати одразу на листі для випічки тефлоновому або силіконовому.
  6. Вирізати парні будь-яких форм печива, в печиві для верху вирізати додатково формочками менші вікна.
  7. Зайве тісто прибрати у холодильник.
  8. Лист із заготівлями перенести на деко та випікати в розігрітій до 180 градусів духовці, близько 10-12 хвилин. Печиво має бути "блідим".
  9. Готове печиво остудити. Верхні посипати цукровою пудрою. Скріпити верх і низ апельсиновим джемом.

Читайте також:

Капкейки "Білі ведмеді"

Капкейки "Білі ведмеді"
Капкейки "Білі ведмеді"

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 200 г
  • Розпушувач – 1½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сметана – 130 г
  • Молоко – 120 мл
  • Велике яйце – 1 шт.
  • Олія – 60 мл
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Для крему та прикраси:

  • Вершкове масло – 120 г
  • Сіль – щіпка
  • Ванільний екстракт – ½ ч. л.
  • Цукрова пудра – 220 г
  • Вершки з жирністю 33% – 2-3 ст. л.
  • Дрібний цукор – 2 ст. л.
  • Маршмелоу або зефір, шоколадне драже

Як приготувати:

  1. Розігріти духовку до 175 градусів. Викласти 10-12 паперових форм для кексів на деко.
  2. Борошно просіяти і змішати з цукром, розпушувачем і сіллю.
  3. Збити міксером до однорідності сметану, молоко, яйце, олію та ванільний екстракт.
  4. Поступово ввести сухі інгредієнти до рідких, перемішуючи до однорідності. Форми на ¾ заповнити тістом.
  5. Випікати кекси 18-20 хвилин до готовності, остудити.
  6. Вершкове масло збити міксером до пишності. Не вимикаючи міксер, додати сіль та ванільний екстракт.
  7. Частинами всипати цукрову пудру, чергуючи з невеликими порціями вершків. Збити до однорідності.
  8. Перекласти крем у кондитерський мішок та нанести на кекси. Посипати дрібним цукром і прикрасити маршмелоу та драже, як на фото.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти