Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 рецепти начинок для ситних картопляних човників

Бажано, щоб картопля була однакової форми. А для начинки потрібно брати продукти, які в процесі приготування виділяють сік. Це може бути бекон, сир, гриби
Картопляні човники
Картопляні човники

Ймовірно, що запечена картопля – одне з найсмачніших виконань з цим коренеплодом. Так, у всіляких запіканках вона теж хороша, але коли її перетворити на човники з начинкою, це практично святкова страва. Нижче знайдете 3 варіянти, чим заповнити картопляні човники. Залучайте фантазію, модернізуйте і покращуйте ці рецепти.

Картопляні човники із жульєном

Картопляні човники з жульєном
Картопляні човники з жульєном

Реклама

Інгредієнти

  • 5 великих картоплин
  • 250 г курячого філе
  • 200 г грибів
  • 1 цибулина
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. борошна
  • 200 г вершків 20%
  • 150 г сулугуні
  • сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Картоплю ретельно вимити, наколоти виделкою, обмазати оливковою олією і запекти в духовці за 220 градусів впродовж 45 хвилин.
  2. Для жульєну всі продукти нарізати кубиками. Обсмажити цибулину до золотистого кольору в оливковій олії, додати часник і нарізане кубиками філе, за 5 хвилин додати гриби. Протушкувати.
  3. За 5 хвилин всипати в сковороду борошно і влити вершки. Дати прокипіти курці з грибами при постійному перемішуванні до потрібної густоти соусу. Посолити, поперчити свіжомеленим перцем.
  4. Картоплю розрізати уздовж і витягнути серцевину і підсолити.
  5. Розім'яти серцевину картоплі виделкою і змішати із жульєном. Начинити половинки і посипати сиром.
  6. Запекти в духовці за 200 градусів 10-15 хвилин.

Читайте також:

Реклама

Картопляні човники з нутом

Картопляні човники з нутом
Картопляні човники з нутом

Інгредієнти (на 2 порції)

  • 2 шт. картоплі
  • 1,5 ст. л. масло вершкове
  • 1 шт. цибуля-шалот
  • 1 пучок шпинату
  • 1/4 склянки сметани
  • 60 г сиру філадельфія
  • 1 склянка нуту
  • 1/4 склянки моцарели
  • сіль, перець

Спосіб приготування

Реклама
  1. Випікати картоплю до готовності 45-60 хвилин за 180 градусів. Розрізати картоплю навпіл, дати охолонути 5-10 хвилин.
  2. Обсмажити нарізану цибулю, додати нарізаний шпинат і обсмажувати 2-3 хвилин. Вийняти з картоплі м'якоть шкірку залишити.
  3. Змішати цю м'якоть із сиром і сметаною, додати горох, обсмажену цибулю зі шпинатом, сіль і перець.
  4. Сприснути шкірку олією і поставити в духовку на 5 хвилин, вийняти шкірку і наповнити начинкою, посипати моцарелою.
  5. Відправити в духовку на 10-15 хвилин або доки сир не розплавиться.

Читайте також:

Картопляні човники з беконом

Картопляні човники з беконом
Картопляні човники з беконом

Інгредієнти

  • 4 шт. картоплі
  • 4 зуб. часнику
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. л. сметані
  • 4 скибочки бекону або ковбаси
  • 200 г твердого сиру
  • кріп, зелена цибуля, спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Картоплю вимити, обсушити. Натерти невеликою кількістю олії з сіллю. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 1-1,5 годин.
  2. За 40 хвилин після того, як картопля запікається в духовці, на фольгу викласти очищені зубчики часнику, посолити, поперчити. Додати трохи вершкового масла і столову ложку олії. Загорнути у фольгу і відправити в духовку до картоплі.
  3. Скибочки бекону (або ковбаси/шинки) дрібно нарізати, злегка обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
  4. Остиглу картоплю розрізати навпіл і ложкою, намагаючись не пошкодити шкірку, вийняти м'якоть.
  5. М'якоть викласти в миску, додати часник, сметану, трохи олії, посічену зелень, обсмажений бекон (ковбасу/шинку), тертий сир. Перемішати.
  6. Начинку викласти в човники, на кожну викласти по 2 кубики холодного вершкового масла, зверху посипати тертим сиром.
  7. Запікати за 180 градусів до рум'яної скоринки.

7 рецептів картопляних зраз для ситного обіду знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти