Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 рецепти найнесподіваніших заготівель на зиму з цибулею, лимоном і сливами

З цибулі можна приготувати конфітюр, який чудово доповнить м'ясні страви і сир, зі слив – дуже пряне варення з віскі або коньяком, а солоні лимони подарують соусу для риби або м'яса особливий аромат
Рецепти оригінальних заготівель на зиму
Рецепти оригінальних заготівель на зиму

Давайте трохи відійдемо від наших улюблених консервованих огірків, помідорів і заготівель з баклажанів і відкриємо дорогу експериментам. Але таким, які цілком впишуться в радіус сприйняття смакових рецепторів. Наприклад, цибульний конфітюр або, як його ще називають, мармелад – його люблять французи і їдять із сиром і хлібом. Солоні лимони – відома марокканська знахідка. Це вкрай оригінальна річ, яку використовують у соусах для м'яса і риби. Ті, хто куштував солоні лимони, запевняють – вони ароматні. І нарешті, сливове варення з віскі або коньяком – воно не таке солодке та з чудовою кислинкою.

Сливове варення з віскі

Максимум користі буде в джемах, які приготовлені без цукру і з короткою термічною обробкою
Максимум користі буде в джемах, які приготовлені без цукру і з короткою термічною обробкою

Реклама

Інгредієнти на 1,5 літра варення

  • 2 кг слив (без кісточок);
  • 120 мл віскі або коньяку;
  • 150 мл води;
  • 400 г цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • 2 шт. гвоздики;
  • 4 горошини духмяного перцю.

Спосіб приготування

  1. Сливи, спеції, воду, цукор і 50 мл віскі помістити у велику каструлю з товстим дном. Поставити на середній вогонь і варити 20-25 хвилин, до розварювання слив.
  2. Видалити спеції і збити сливи блендером. Довести до повторного кипіння, варити ще 10 хвилин, часто помішуючи, щоб випарувалася зайва рідина.
  3. Влити віскі, довести варення до повторного кипіння і розлити по стерилізованих банках.
  4. Закрити банки стерилізованими кришками і пастеризувати банки в киплячій воді 15 хвилин.
  5. Банки акуратно дістати, витерти насухо і перевернути догори дном. Накрити ковдрою або покривалом і залишити так до охолодження. Зберігати в коморі.

Читайте також:

Реклама

Цибулевий конфітюр

Цибулевий конфітюр
Цибулевий конфітюр

Інгредієнти

  • 1 кг червоної цибулі;
  • 5 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 5-6 ст. л. коричневого цукру;
  • 1 склянка червоного сухого вина;
  • 1/3 склянки винного оцту.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Нарізати цибулю півкільцями. Обсмажити злегка на суміші олії та масла.
  2. Додати цукор і тушкувати 15 хвилин, доки цибуля не почне карамелізуватися. Влити вино і оцет.
  3. Тушкувати на маленькому вогні, доки не випарується половина рідини. Посолити.
  4. Остудити і перекласти в банку. Зберігати в холодильнику.

Солоні лимони

Солоні лимони
Солоні лимони

Інгредієнти

  • 3-4 середніх лимонів;
  • 5 ст. л. солі;
  • 2 шт. лаврове листя;
  • по 1 ч. л. чорний перець горошком, кмин, насіння коріандру;
  • 2 бутони гвоздики.

Спосіб приготування

  1. Банку обдати окропом, закласти лаврове листя та гвоздику. У чаші змішати сіль з рештою спецій.
  2. Зробити надрізи у лимонів, не розрізаючи їх до кінця. Заповнити кожен надріз сумішшю солі та приправ і по черзі утрамбувати в банку.
  3. Закрити банку і помісити її в холодильник. За тиждень лимони будуть готові.

Рецепт закруток із запеченого перцю дізнаєтеся з відео.

І ще 12 заготівель на зиму, які ви охоче з'їсте взимку, знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти