Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 салати з теплих овочів для затишного обіду та вечері

Найпопулярніші цього сезону овочі – баклажани, помідори, перець. Зрозуміло, що для таких салатів вони мають бути трохи підсмаженими і протушкованими. Прикрасьте свій салат кунжутом і свіжою зеленню
Салати з теплих овочів
Салати з теплих овочів

У чому краса теплих овочевих салатів? Їх максимально просто приготувати і вони – чудовий гарнір до м'яса або корисна вечеря для тих, хто стежить за стрункістю. У сезон перцю, баклажанів та помідорів такий салат ще й недороге задоволення. Головне завдання – правильно протушкувати інгредієнти, не забуваючи приправляти їх, ну й подавати одразу ж. Таким салатам не можна остигати. Отже, якщо любите овочеві салати на сніданок, обід або вечерю, які ще й зігрівають, то ці рецепти можуть стати в нагоді.

Теплий салат з баклажанами

Теплий салат з баклажанами
Теплий салат з баклажанами

Реклама

Інгредієнти

  • Баклажани, болгарський перець – по 2 шт.
  • Молода морква – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Вершкове масло – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Італійські трави, перець, сіль, кунжут – за смаком
  • Сік лимона, цукор – по 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Замочити баклажани в солоній воді (1 ст. л. солі на 1 літр води) на 10-15 хвилин.
  2. Нарізати невеликими шматочками баклажани, перець, моркву, помідори. Викласти на деко, застелене пергаментним папером.
  3. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати видавлений через прес часник, цукор. Додати всі овочі, перемішати. Додати перець і трави.
  4. Запікати 15-20 хвилин за 170 градусів.
  5. Викласти овочі на тарілку, злегка збризнути соком лимона, посолити якщо потрібно, посипати кунжутом і зеленню.

Читайте також:

Реклама

Теплий салат з кабачків, перцю і моркви

Теплий салат з кабачків, моркви і перцю
Теплий салат з кабачків, моркви і перцю

Інгредієнти

  • Морква – 150 г
  • Перець болгарський – 150 г
  • Кабачок – 150 г
  • Корінь селери – 150 г
  • Оливкова олія – 5 ст. л
  • Сіль, перець, копчена паприка – за смаком
  • Кунжут – 1 ст. л.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Усі інгредієнти очистити, натерти на тертці для корейської моркви.
  2. Тушкувати на оливковій олії до готовності (20 хвилин). Наприкінці додати спеції. Прикрасити кунжутом.

Читайте також:

Теплий салат із сиром

Салат з літніх овочів
Салат з літніх овочів

Інгредієнти на 1 порцію

  • Кабачок – 100 г
  • Баклажан – 100 г
  • Перець болгарський – 100 г
  • Помідор – 100 г
  • Фета – 50 г
  • Оливкова олія – 50 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування

  1. Овочі нарізати на кружальця та обсмажити з обох боків, можна на сковороді-гриль.
  2. Одразу ж, не даючи охолонути, нарізати невеликими брусочками і перемішати.
  3. Заправити оливковою олією і спеціями і викласти на тарілку.
  4. Зверху прикрасити нарізаним кубиками сир, прикрасити зеленню та одразу ж подавати.

З відео дізнаєтеся, як зробити заготівлі на зиму із запеченого перцю.

Тут зібрано 5 рецептів теплих салатів для ситного і корисного сніданку.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти