Як приготувати домашню моцарелу
Як з'ясовується, домашній сир – це не так складно, як здається. Наприклад, для плавленого потрібні сир, масло та лише 10 хвилин часу.
Як запевняє автор рецепта yammy_recepts, домашня моцарела приготується теж дуже швидко, але потім має добу побути в холодильнику.
Умови для смачної домашньої моцарели:
- Молоко. Воно має бути перевірене, незбиране. Краще брати фермерське.
- Каструля. Вона має бути емальована. Категорично не можна використовувати алюмінієву.
- Оцет. Без нього моцарела не вийде. Але дуже важливо додавати його маленькими порціями, а не весь одразу.
Домашня моцарела
Домашня моцарела
Інгредієнти на дві порції:
- 1 л молока;
- 125 г натурального йогурту;
- 1,5 ч. л. солі (можна більше);
- 1 ст. л. оцтової есенції (25%).
З авокадо, на сметані та пісний яблучний – тут зібрано рецепти домашнього майонезу.
Як приготувати:
- Молоко із сіллю нагріти, але не доводити до кипіння. Додати йогурт, перемішати, додати оцет, добре перемішати та прибрати з плити.
- Друшляк застелити чистою марлею, згорнутою приблизно в 4 шари, вилити молоко (сироватку не виливати), добре відтиснути сир від сироватки.
- Сформувати кульку і покласти в сироватку, накрити рушником і остудити.
- Сир у сироватці поставити на 24 години в холодильник, потім злити сироватку. Зберігати в закритому пластиковому посуді.