Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

3 запіканки на день народження, якщо не знаєте, як ефектно подати курку

Готуються вони швидко, грошей витратите небагато. Для цих запіканок підійде як філе, так і м'ясо з курячих стегон. Серед інгредієнтів – помідори, сир, моцарела, болгарський перець
Запіканки з куркою на день народження
Запіканки з куркою на день народження / Фото: Колаж: Сьогодні

Треба сказати, що такий спосіб подачі курки до дня народження не тільки красивий, а й заощадливий. Якщо порівнювати, наприклад, з витратами на фаршироване куряче філе.

Тут важлива форма для запікання, вона має бути красивою, щоби ефектно стояти в центрі столу.

Реклама

Для запіканки у вершковому соусі від goodfood.gram потрібні гриби та твердий сир, в рецепті від easyfamilyrecipes є 200 грамів сиру чедер, якщо не знайдете, можна використовувати будь-який інший твердий.

І остання запіканка від tasha.cooking готується з моцарелою.

Куряча запіканка з помідорами та моцарелою

Куряче філе з овочами
Куряче філе з овочами

Реклама

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Орегано, петрушка
  • Моцарела – 2 великих кульки
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія

Як приготувати:

  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посолити, поперчити і обсмажити на олії.
  2. Викласти в керамічну форму, зверху – помідори шматочками. Додати дрібно нарізаний часник, орегано, петрушку. Щедро посипати тертим сиром.
  3. Запікати у розігрітій духовці на 190 градусів 15-18 хвилин.

Читайте також:

Реклама

Куряча запіканка із сиром та болгарським перцем

Куряча запіканка з сиром та болгарським перцем
Куряча запіканка з сиром та болгарським перцем

Інгредієнти:

  • Відварене куряче філе (подрібнене) – 900 г
  • Болгарський перець нарізаний соломкою – 250 г
  • Курячий бульйон – 200 мл
  • Сметана – 100 мл
  • Часниковий порошок, кмин – по 1/2 ч. л.
  • Чедер – 200 г
  • Свіжа кінза

Як приготувати:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів.
  2. Змішати бульйон, сметану, часниковий порошок та кмин. Потім додати курку та болгарський перець.
  3. Викласти у форму для запікання та зверху посипати тертим сиром.
  4. Випікати 20-30 хвилин до золотавої скоринки. Прикрасити кінзою або іншою зеленню.

Читайте також:

Куряча запіканка у вершковому соусі


Куряча запіканка у вершковому соусі
Куряча запіканка у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • Куряча грудка без шкіри – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 400 г
  • Сир – 225 г
  • Яйце С2 – 6 шт.
  • Молоко – 200 г
  • Вершки 20% – 100 г
  • Зелень, сіль, перець, часник – за смаком

Як приготувати:

  1. Грудки та гриби нарізати невеликими шматочками і потушкувати в сковороді до готовності.
  2. Яйця пробити блендером з молоком та вершками. Додати сіль, перець, дрібно порубану зелень за смаком.
  3. Сир натерти на дрібній тертці та додати до молочної суміші.
  4. Курку зняти з вогню і дати трохи охолонути. Перемішати з молочною заливкою. Викласти у форму та розрівняти.
  5. Випікати за 180 градусів близько 40 хвилин. Прикрасити зеленню.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти