Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

7 лайфхаків, щоби приготувати соковиту курячу печінку, а не пересушити її

Печінка буде найсоковитішою, якщо починати готувати її охолодженою і злегка обсушеною. Щоб не перетворити її на суху субстанцію, солити страву потрібно наприкінці. Найсмачніше буде, якщо смажити її на вершковому маслі
Куряча по-чеськи
Куряча по-чеськи

Куряча печінка буває тоді, коли хочеться приготувати щось ніжне і ситне, при цьому не витративши багато часу. Цей продукт універсальний – час від часу ми готуємо оладки, паштети, салати з нею. Але іноді буває, що результат не виправдав навіть невеликих зусиль. Причина – помилки під час приготування, які і зіпсували вашу улюблену страву з курячої печінки. Дізнаймося всі тонкощі та правила, щоб зробити її ідеальною.

Правила приготування смачної курячої печінки

Вони починаються з її купівлі. Печінка має бути однорідною за текстурою, не дуже рихлою, рівномірного кольору і глянсовою. Усе зайве – можливі прожилки, жир і жовч – потрібно прибрати і потім добре промити.

Реклама

Заморожена печінка має бути добре розмороженою, тобто охолодженою.

Перед тим, як ви почнете її смажити, обсушіть кухонним паперовим рушником. Зайва волога дасть високу температуру при смаженні й пару, вони зіпсують страву.

Ніколи не кидайте на сковороду всю печінку, що у вас є. Смажте частинами. Так ви досягнете рівномірного просмаження, а не її тушкування у власному соку.

Реклама

Оптимальний час для приготування печінки на сковороді – 7-10 хвилин. Смажитимете довше та на слабкому або середньому вогні – вона буде сухою. Не забувайте, що куряча печінка дуже швидко готується, заздалегідь вимикайте плиту.

Увесь час контролюйте стан продукту. Натискайте пальцем: вона не має бути твердою, але бути в міру м'якою.

Щоб отримати максимально смачну курячу печінку, спробуйте замаринувати її в невеликій кількості соєвого соусу та олії. А от смажити її найкраще на вершковому маслі, наприкінці додавши сіль, спеції, сметану або вершки.

Реклама

Тут читайте, як зробити смачними і ароматними навіть найпрісніші овочі.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти