![Куряча по-чеськи](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/5e2/99e/b14/5e299eb14d1a4.jpg.webp)
Куряча печінка буває тоді, коли хочеться приготувати щось ніжне і ситне, при цьому не витративши багато часу. Цей продукт універсальний – час від часу ми готуємо оладки, паштети, салати з нею. Але іноді буває, що результат не виправдав навіть невеликих зусиль. Причина – помилки під час приготування, які і зіпсували вашу улюблену страву з курячої печінки. Дізнаймося всі тонкощі та правила, щоб зробити її ідеальною.
Правила приготування смачної курячої печінки
Вони починаються з її купівлі. Печінка має бути однорідною за текстурою, не дуже рихлою, рівномірного кольору і глянсовою. Усе зайве – можливі прожилки, жир і жовч – потрібно прибрати і потім добре промити.
Заморожена печінка має бути добре розмороженою, тобто охолодженою.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Перед тим, як ви почнете її смажити, обсушіть кухонним паперовим рушником. Зайва волога дасть високу температуру при смаженні й пару, вони зіпсують страву.
Ніколи не кидайте на сковороду всю печінку, що у вас є. Смажте частинами. Так ви досягнете рівномірного просмаження, а не її тушкування у власному соку.
Оптимальний час для приготування печінки на сковороді – 7-10 хвилин. Смажитимете довше та на слабкому або середньому вогні – вона буде сухою. Не забувайте, що куряча печінка дуже швидко готується, заздалегідь вимикайте плиту.
Увесь час контролюйте стан продукту. Натискайте пальцем: вона не має бути твердою, але бути в міру м'якою.
Щоб отримати максимально смачну курячу печінку, спробуйте замаринувати її в невеликій кількості соєвого соусу та олії. А от смажити її найкраще на вершковому маслі, наприкінці додавши сіль, спеції, сметану або вершки.
Тут читайте, як зробити смачними і ароматними навіть найпрісніші овочі.