Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

7 зігрівальних напоїв осені на основі кави і шоколаду

Це гарячий шоколад з невеликою кількістю червоного вина, імбирна кава з молоком, гарбузове пряне лате і терпкий гарячий шоколад. Усі додаткові спеції автори рецептів пропонують брати на свій смак
Рецепти зігрівальних напоїв
Рецепти зігрівальних напоїв

Сезон зігрівальних напоїв пора вважати відкритим. Поліпшити настрій цілком може капучино, для якого бажано прогрівати чашку, а ще – лате, гарячий шоколад та інші напої з кавою. Особливу увагу варто приділити спеціям. Насмперед це імбир, кориця, гвоздика. Рецепти нижче просто відтворити в домашніх умовах.

Реклама

Гарячий шоколад на основі червоного вина

Гарячий шоколад на основі червоного вина
Гарячий шоколад на основі червоного вина

Інгредієнти:

  • 1 ск. згущеного молока;
  • 1 ск. сухого червоного вина;
  • 100 г темного або гіркого шоколаду;
  • 2 ст. л. амарето.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. У сотейнику з'єднати згущене молоко і вино, додати подрібнений шоколад і лікер.
  2. Нагрівати на середньому вогні, постійно помішуючи, доки шоколад не розтане. Напій має стати кремоподібним
  3. Розлити по теплих чашках, прикрасити щіпкою кориці.

Імбирна кава з молоком

Імбирна кава з молоком
Імбирна кава з молоком

Інгредієнти:

  • по 1 склянці води і молока;
  • 40 мл еспресо;
  • 2 ч. л. імбиру;
  • по 1/2 ч. л. кориці, ваніліну;
  • цукор – за смаком.

Спосіб приготування: ⠀

Реклама
  1. У сотейник з водою додати цукор, імбир, корицю і ванілін. Довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.
  2. Окремо підігріти молоко, не кип'ятити, і збити блендером.
  3. У прогріту чашку вилити еспресо, додати сироп і молоко.
  4. Прикрасити корицею або какао.

Читайте також:

Кава з молоком та ірисом

Кава з молоком та ірисом
Кава з молоком та ірисом

Інгредієнти:

  • 50 мл еспресо;
  • 150 мл молоко;
  • 2 ст. л. солона карамель;
  • спеції – за смаком;
  • збиті вершки для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Молоко підігріти, додати в нього еспресо. Потім додати солону карамель.
  2. Перелити напій у прогріту чашку, прикрасити збитими вершками, тертим шоколадом і карамеллю.

Кава по-грузинськи з карамеллю і бренді

Кава по-грузинськи з карамеллю і бренді
Кава по-грузинськи з карамеллю і бренді

Інгредієнти:

  • по 1 ст. л. цукру і молока;
  • 70 мл еспресо;
  • 10 мл бренді.

Спосіб приготування:

  1. Столову ложку з цукром покласти на гарячу сковороду. Коли цукор розтане, акуратно полити його водою, щоб вийшла однорідна, поки що м'яка карамель. Дати охолонути. Викласти в порційну чашку.
  2. Налити бренді в сотейник, нагріти. За бажанням бренді можна підпалити на кілька секунд.
  3. Гарячий бренді налити на карамель у чашках. Потім додати каву.
  4. Прикрасити вершками і тертим шоколадом.

Читайте також:

Лате з куркумою і гвоздикою

Лате з куркумою і гвоздикою
Лате з куркумою і гвоздикою

Інгредієнти на 1 порцію:
.

  • 1 ск. молоко;
  • 30 мл еспресо;
  • 1 ч л. куркума (порошок);
  • 1 шт. бадьян;
  • 1 ч. л. вершкове масло;
  • 2 шт. гвоздика;
  • щіпка імбиру, кориці, чорного перцю або за смаком;
  • підсолоджувач – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Зварити еспресо. Молоко вилити в сотейник, додати спеції, сильно нагріти, але не кип'ятити.
  2. Прибрати з вогню, збити міксером і перелити в чашку.
  3. Прикрасити за смаком.

Читайте також:

Пряне гарбузове лате

Пряне гарбузове лате
Пряне гарбузове лате

Інгредієнти:

  • 1 ск. молока;
  • 1 паличка кориці;
  • 1 цілий мускатний горіх;
  • 1 см імбиру, очищеного і нарізаного;
  • 1 чашка еспресо;
  • збиті вершки, кориця – для подачі;
  • 1/4 ск. цукрового піску.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій каструлі доведіть до кипіння молоко, корицю, мускатний горіх і імбир.
  2. Вимкніть вогонь і накрийте. Дайте суміші настоятися 30 хвилин.
  3. Розділіть еспресо на 4 чашки. Процідіть молоко і розділіть на 4 чашки.

Гарячий шоколад зі збитими вершками

Гарячий шоколад зі збитими вершками
Гарячий шоколад зі збитими вершками

Інгредієнти:

  • 1 ск. молока;
  • 1/2 ск. жирних вершків (не менше 30%);
  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. кориці;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • ванілін – на кінчику ножа;
  • маршмеллоу – для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Збити вершки з ваніллю до м'яких піків.
  2. У сотейнику з'єднати молоко, мед і корицю. Нагрівати кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню, вмішати шоколад до повного його розчинення.
  3. Молочно-шоколадну суміш з'єднати зі збитими вершками і швидко перемішати (залиште столову ложку вершків для прикраси).

Тут дізнаєтеся 4 способи, як зварити каву без джезви і кавоварки.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти