Як у дитинстві

Польська кухня

Десерт Королеви

Млинці з картоплі

Чай із бузку

Маринуємо редиску

Оксамитова курка – як приготувати найсоковитіше м'ясо на китайський Новий рік

Існує два способи. Перший – замаринувати, відварити, потім обсмажити. Другий – без відварювання. Для маринаду потрібен рисовий оцет, кукурудзяний крохмаль та яєчний білок
Китайська оксамитова курка - рецепт
Китайська оксамитова курка - рецепт

Китайський Новий рік-2022 святкуватимемо з самого ранку 1 лютого Бажано, щоб на столі стояло щось, чим китайці пишаються. Звісно, крім їхніх обов'язкових святкових страв.

І пишаються вони оксамитовою куркою. Усі соки м'яса ніби запечатуються всередині завдяки кільком процесам – маринування, відварювання і обсмажування.

Реклама

Нижче – докладно про все та спосіб приготування оксамитової курки без відварювання від Тhewoksoflife.com.

Лайфхаки з приготування оксамитової курки

Щоб куряче філе легко різалося, заздалегідь потримайте його в морозилці
Щоб куряче філе легко різалося, заздалегідь потримайте його в морозилці

Щоб вона мала гідний вигляд на тарілці, її потрібно нарізати максимально однаково.

Реклама

Для цього треба злегка заморозити філе. Твердим його набагато зручніше різати. А різати треба поперек волокон. Насамперед, якщо використовуєте філе.

Розмір шматочків. Він має бути завтовшки не більше одного сантиметра, а завдовжки – до п'яти сантиметрів.

Трапляються рецепти, де курка перед обсмажуванням трохи маринується у збитій суміші кукурудзяного крохмалю, рисового оцту та яєчного білка.

Реклама

Потім відварюється у воді з додаванням олії і зрештою м'ясо потрапляє на сковороду.

Пропорції маринаду для такого способу: на 450 грамів нарізаної курки візьміть по одній столовій ложці кукурудзяного крохмалю та рисового оцту або соєвого соусу, половину чайної ложки солі плюс яєчний білок.

Оксамитова курка без відварювання – рецепт

Оксамитова курка без відварювання – рецепт
Оксамитова курка без відварювання – рецепт

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе;
  • 3 ст. л. води;
  • по 2 ч. л. соєвого соусу, кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ч. л. олії.

Тут дізнаєтеся, як приготувати найдавніші булочки – китайські бао.

Як приготувати:

1/6

  1. Спочатку наріжте курку на шматочки. Як це правильно зробити – дивіться вище.
  2. Додайте воду та соєвий соус до курки та ретельно перемішайте. Відкладіть на 5-10 хвилин. За цей час більша частина маринаду вбереться у курку.
  3. Додайте кукурудзяний крохмаль і олію і знову перемішайте. Залишіть курку маринуватися на 15-20 хвилин.
  4. Добре розігрійте вок або сковороду, додайте кілька столових ложок олії. Додайте курку в один шар і обсмажуйте, доки вона стане непрозорою.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Рекомендации segodnya.ua

Далі по темі

Реклама на segodnya.ua Реклама

У4.5.0.

Важливо

Головні теми

Погода

Telegram

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти