Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

"Біфштекс на коні" – рецепт м'ясного обіду з класною подачею

Це французька страва, має ще одну назву – "біфштекс верхи". Готується з рубаного м'яса, подається зі смаженим яйцем та картопляним пюре
"Біфштекс верхи"
"Біфштекс верхи"

Це, як зі стейком Солсбері, який зовсім не стейк, а смачна котлета. Тобто є дрібна плутанина.

"Біфштекс верхи" або "біфштекс на коні", якщо увімкнути логіку, має бути на яйці. Але ні, яйце його прикрашає.

Реклама

Страва нехитра абсолютно, зате апетитна й ситна. У фарш додається шматочок вершкового масла, а жовток окатої яєчні тільки покращить м'ясо.

І котлети, і яйця бажано смажити паралельно, щоб вони залишалися гарячими під час подачі.

Щодо пюре, то на сайті Тendreetplus.fr пропонують варити картоплю в кожушках з додаванням кількох розчавлених зубчиків часнику. Після того, як воно буде готове, покладіть трохи тертого імбиру і прикрасьте свіжою кінзою.

Реклама

На іншому сайті – La-viande.fr – радять для ситності обсмажити сирокопчену ковбасу і покласти її між біфштексом та яйцем.

І нарешті, фудблогерка herringinfurs.blogspot.comне рекомендує вимішувати фарш довго, інакше котлети будуть надто щільними.

"Біфштекс на коні"

"Біфштекс верхи"
"Біфштекс верхи"

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг хорошого яловичого фаршу;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. олії;
  • часник, імбир – для пюре;
  • 6 яєць;
  • сіль та мелений чорний перець – за смаком.

Якщо любите свинину, то тут знайдете рецепт відбивних з яблуками.

Як приготувати:

  1. Фарш посолити, поперчити та перемішати. Розділити на 6 частин.
  2. Половину вершкового масла розрізати на 6 маленьких шматочків. Покласти всередину кожної порції з фаршу. Сформувати маленькі котлети. Завтовшки – 2 см, завдовжки трохи більше звичайного смаженого яйця.
  3. На розігрітій олії обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Зняти на тарілку, загорнути фольгою.
  4. На вершковому маслі посмажити окату яєчню. Жовток має залишатися напіврідким.
  5. Зняти яйця, викласти на котлети. Посолити, поперчити за смаком.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти