Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Бостонський пиріг з ванільним кремом – рецепт ідеально красивого десерту

Пирогом він називався два сторіччя тому, коли і був придуманий. Насправді це чудовий торт, де є ніжний бісквіт, ароматний густий крем та шоколадна глазур зверху
Бостонський пиріг
Бостонський пиріг

Ось і ще один десерт, який був придуманий у бостонському "Будинку Паркерів", легендарному місцевому готелі. Саме там народилися чудові булочки, про які ми розповідали.

Бостонський пиріг, вірніше, торт – символ штату Массачусетс і був створений французьким кондитером у 19-му столітті.

Реклама

Складається з пишних бісквітів, які з'єднуються ніжним заварним кремом з вершковим ароматом.

Прикрашається це все шоколадною глазур'ю або ганашем.

Рецепт зі сторінки elya.tyo.

Реклама

Бостонський пиріг

Бостонський пиріг
Бостонський пиріг

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 300 г;
  • ванільний екстракт – 2 ч. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 225 г;
  • розпушувач – 4 ч. л.;
  • борошно – 450 г

Кремовий прошарок:

Реклама
  • вершки 33% – 200 г;
  • цукор – 50 г;
  • молоко – 75 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.;
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Шоколадна глазур:

  • темний шоколад – 85 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • вершки 10%, цукрова пудра – по 60 г.

Якщо любите випічку з максимально мигдальним смаком – тут знайдете рецепт смачного пирога "Сантьяго" з Іспанії. ⠀

Як приготувати:

  1. Розігріти духовку до 180 градусів, вистелити пергаментом дві круглі форми діаметром близько 22-23 см, змастити їх вершковим маслом.
  2. Просіяти борошно та розпушувач, перемішати вінчиком. В іншій ємності збити вершкове масло з цукром. Додати ванільний екстракт і по одному вбити яйця. Всипати борошно, чергуючи його з молоком.
  3. Розділити тісто навпіл і розлити по формах, розрівняти лопаткою. Випікати 20-30 хвилин або до сухої шпажки. Остудити.
  4. Вершки нагріти в сотейнику до появи бульбашок, додати цукор, перемішати. Зняти з вогню.
  5. Яйця змішати з крохмалем, молоком та ванільним екстрактом. Тонким струмком влити гарячі вершки, не перестаючи активно перемішувати вінчиком. Перелити масу в ємність, де були вершки, і поставити на слабкий вогонь, помішуючи близько 5 хвилин, доки крем не загусне. Зняти з вогню, дати охолонути до кімнатної температури.
  6. У коржів зрізати верх-вниз. Покласти менш гарний корж униз, змастити кремом, покласти зверху другий корж.
  7. Для ганаша розтопити шоколад, масло, вершки. Зняти з вогню, додати цукрову пудру. Дати трохи охолонути, постійно помішуючи. Прикрасити пиріг.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти