Булочки "жайворонки" на Сорок святих
Булочки-жайворонки дуже символічна випічка, яка прикрашає стіл на Благовіщення разом з різними рибними стравами.
Як правило, булочки-жайворонки готують з пісного тіста. Після замісу дайте йому 30-40 хвилин на вистоювання.
Щоб зробити "очі" у жайворонків, візьміть родзинки. Їх треба замочити у гарячій воді та розрізати.
Булочки-жайворонки, пісний рецепт
Інгредієнти;
- борошно пшеничне – 500 г;
- дріжджі сухі – 11 г;
- вода тепла – 260 г;
- цукор – 1-2 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- ванільний цукор;
- олія – 70 мл.
Тут читайте, як спекти пиріг на Благовіщення. Потрібні мінтай і картопля.
Як приготувати:
- Борошно просіяти. У теплій воді розвести дріжджі, залишити на 5 хвилин. Готову опару додати до борошна, перемішати.
- Додати сіль, цукор, ваніль, олію. Замісити тісто і залишити його на 30-40 хвилин.
- Тісто розділити на 15-18 кульок, кожну кульку скачати в "ковбаску".
- "Ковбаску" зав'язати у вузол, де один кінець – голова, інший кінець – хвостик. На голові зробити дзьобик і "очі" з родзинок. Хвостик трошки приплюснути і зробити надрізи ножем.
- Булочки перекласти на деко, залишити ще на 10-15 хвилин. Змастити булочки солодкою водою або чаєм.
- Булочки випікати близько 30-35 хвилин за 180 градусів.