Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Що обов'язково готують на Песах та кілька цікавих рецептів

У Песах не можна макарони, будь-які хлібобулочні вироби, каші, бобові, рослинні олії, крім оливкової, кокосової. Яйця, м'ясо, рибу, молочні продукти можна
Що готують на Песах - рецепти страв
Що готують на Песах - рецепти страв

Песах у 2022 році розпочнеться ввечері 15 квітня й триватиме до суботи 23 квітня.

Це одне з головних свят юдеїв, яке має низку гастрономічних традицій. Після молитви починається трапеза.

Реклама

Великодній Седер складається з:

  • вина, не менше чотирьох келихів на кожного;
  • запеченого м'яса на кістці;
  • яйця, зварені круто;
  • гіркої зелені;
  • десерт харосет з тертих яблук, горіхів, кориці та вина;
  • відварена картопля або морква;
  • маца.

Щодо овочів, то їдять їх так: вмочають у підсолену воду.

Нижче також знайдете рецепт супу ешкене, його рецепт знайшли у dalena_1998. Використовується яловичина. Дуже важливо, щоб м'ясо було на кістці.

Реклама

На десерт – харосет, єдиний десерт на Песах. Складається з яблук, горіхів з додаванням червоного десертного вина.

Яблука можна натерти, а можна й запекти, а потім перетворити на пюре.

Головний атрибут – маца. Вона може стати основою іншого частування.

Реклама

Наприклад, для пиріжків. Пиріжки з маци на сторінці mazaltov_club пропонують зробити з картопляною начинкою.

Як зробити мацу

Рецепт маци
Рецепт маци

Візьміть 250 грамів просіяного борошна. Додайте 100 мілілітрів води, замісіть щільне тісто.

Тепер його потрібно розділити на частини та розкачати так, щоб тісто вмістилося в сковороді. Потім наколіть виделкою кожну заготівлю та смажте на сухій сковороді.

І тепер мацу можна використати в інших стравах. Наприклад, як тісто для пиріжків.

Пиріжки з маци з картопляною начинкою

Пиріжки з маци з картопляною начинкою
Пиріжки з маци з картопляною начинкою

Інгредієнти:

  • картопляне пюре (з 5 картоплин);
  • кріп;
  • цибуля – 1 шт.;
  • маца
  • яйця – 2-3 шт.;
  • сіль перець.

Як приготувати:

  1. Відварити картоплю, зробити пюре. Обсмажити дрібно нарізану цибулю. Додати у пюре цибулю, кріп, сіль та перець.
  2. Розламати мацу на 2 частини. Розмочити у теплій воді впродовж 30 секунд.
  3. На один бік покласти начинку та накрити зверху другою половиною.
  4. Яйця збити та посолити в окремому посуді.
  5. Вмочити у збитих яйцях картопляний пиріжок. Обсмажити на сковороді з двох боків до золотавої скоринки.

Ешкене

Ешкене
Ешкене

Інгредієнти на 8 літрів ешкене:

  • яловичина з кістками – 2 кг;
  • картопля, цибуля – по 7 шт.;
  • яйця – 5 шт.;
  • кінза, кріп;
  • сіль та чорний перець – за смаком.

Як приготувати:

  1. Відварити м'ясо, бульйон процідити. Цибулю дрібно нарізати, картоплю нарізати крупно.
  2. Додати в готовий м'ясний бульйон спочатку цибулю, а за 20 хвилин – картоплю.
  3. Нарізати зелень та окремо збити яйця.
  4. Влити збиті яйця в каструлю. Довести до смаку сіллю та перцем.
  5. Додати дрібно нарізану зелень та зняти з вогню. В кожну тарілку покласти шматочки маци.

Харосет

Харосет
Харосет

Інгредієнти на одну порцію:

  • 1 велике яблуко;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. меленої кориці;
  • 2 ст. л. десертне вино.

Як приготувати:

  1. Запекти яблуко в духовці до м'якості. Горіхи підсушити та подрібнити.
  2. Поєднати всі інгредієнти і добре перемішати до однорідності.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти