Що зазвичай відбувається зі скумбрії? Вона запікається цілою або дуже швидко маринується. Але якщо ви чекаєте на гостей або хочете смачно здивувати сімейним обідом, обов'язково спробуйте ці варіяції з нашою улюбленою рибою.
Основа для пирога зі скумбрії – це пісочне тісто, рецепт зі сторінки kiseleva_foodblog.
Котлети зі скумбрією – рецепт редакційний, для нього потрібна риба холодного копчення.
Рулетики з сиром – теж перевірений нами рецепт, із овочів знадобляться цибуля, морква й трохи болгарського перцю.
Рулетики зі скумбрією, сиром та овочами
Складові:
- скумбрія – 2 шт.;
- сир твердий – 100 г;
- цибуля, морква – по 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- половина болгарського перцю;
- зелень, сіль, перець.
Як приготувати:
- Скумбрію розморозити за кімнатної температури. Цибулю та болгарський перець нарізати кубиками, моркву натерти, часник розрізати на чотири частини.
- На олії обсмажити часник. Щойно він віддасть свій аромат, прибрати зі сковороди. На часниковій олії обсмажити цибулю та моркву до напівготовності. Додати перець, готувати кілька хвилин. Наприкінці всипати зелень та посолити.
- Відокремити у риби філе, прибрати кісточки. За бажанням збризкати лимонним соком. Посолити, поперчити та посипати сиром.
- Овочі розділити на чотири частини, покласти край кожного філе четверту частину.
- Згорнути рулетом, скріпити зубочистками.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Тут читайте, як з простої гречки приготувати одразу три цікаві страви.
Пиріг зі скумбрією
Складові:
- холодне вершкове масло – 125 г;
- борошно – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- дуже холодна вода – 50 мл;
- сіль – 1/2 ч. л.
Начинка:
- скумбрія холодного копчення – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 3 середні;
- сіль, перець, кріп;
- сметана – 300 г;
- яйце – 2 шт.;
- трохи тертого сиру.
Як приготувати:
- Змішати борошно, сіль і масло до стану крихти. Додати холодне яйце та воду, швидко замісити тісто. Вимішувати довго не треба. Загорнути у плівку, прибрати в холодильник.
- Цибулю нарізати соломкою і обсмажити на вершковому маслі до прозорості. Додати сіль, перець та кріп.
- Скумбрію нарізати невеликими шматочками, кісточки прибрати.
- Тісто розкачати й перенести у форму. Наколоти дно виделкою. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
- На дно основи викласти частину цибулі, потім – рибу та решту цибулі. Залити сметаною з яйцями та посипати тертим сиром.
- Випікати 35-40 хвилин.
До цього пирога можна додати овочевий гарнір. Тут знайдете цікаві рецепти з кабачками.
Картопляні котлети зі скумбрією
Складові:
- картопля – 3 шт. (відвареної);
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 3 зуб.;
- скумбрія х/к – 1 шт.;
- борошно – 1 ст. л.
- сіль, перець, панірувальні сухарі.
Як приготувати:
- Цибулю та часник подрібнити і обсмажити на олії.
- Картоплю очистити, дрібно нарізати. Скумбрію відокремити від кісток і нарізати дуже дрібно.
- Змішати всі інгредієнти, додати сіль, перець та борошно, сформувати котлети.
- Олію добре розігріти в сковороді, перед обсмажуванням котлети обваляти в сухарях. Обсмажити з обох боків.
Тут зібрано три рецепти вінегрета з додатковими інгредієнтами, які ви, можливо, поки що не використовували.