Цвітна капуста, на відміну від білокачанної, овоч дуже примхливий та вибагливий до умов свого зберігання.
І якщо термін придатності яєць можна продовжити до трьох тижнів без холодильника, то з цвітною капустою все не так.
Їй підійде прохолодне приміщення без природного освітлення. Річ у тому, що при потраплянні світла, капуста починає швидко темніти й втрачати смак.
Як треба зберігати цвітну капусту
Цвітна капуста не любить вологи та різких перепадів температури.
Спочатку потрібно добре роздивитися капусту. На ній не має бути гнилі, пошкоджень та шкідників. Якщо помітили щось таке, пошкоджені місця можна обрізати.
Обріжте листя та запакуйте в папір. Цвітна капуста має зберігатися у відсіку для овочів.
Незручність у тому, що кожні кілька днів капусту треба перевіряти на наявність гнилі та видаляти ножем, якщо вона з'являється. Такий продукт потрібно якнайшвидше приготувати.
До кількох місяців, у холодильнику, капусту можна зберігати так: розібрати її на суцвіття, вимити, злегка обсушити та помістити в банку із сольовим розчином.
Сольовий розчин зробіть у наступних пропорціях – 30 грамів солі на один літр води.
І щоб цвітна капуста завжди була під рукою, єдиний правильний спосіб її заморозити.
Як зберігати борошно, щоби продовжити термін його придатності – читайте тут.
Як правильно заморозити цвітну капусту
Спочатку її потрібно розібрати на суцвіття. Так простіше добре вимити овоч. Потім відваріть капусту в підсоленій воді впродовж однієї-двох хвилин та обсушіть серветкою.
Ваша капуста не потемніє і збереже колір, якщо у воду буде додано сік лимона.
Тепер капусту можна розкласти на порції, в пакети і відправити в морозильну камеру.