Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Цвітна капуста – як правильно зберігати в холодильнику та сольовому розчині

У холодильнику цвітна капуста краще збережеться в овочевому відсіку в папері. Можна розібрати її на суцвіття і помістити у сольовий розчин
Як зберегти свіжість цвітної капусти надовго
Як зберегти свіжість цвітної капусти надовго

Цвітна капуста, на відміну від білокачанної, овоч дуже примхливий та вибагливий до умов свого зберігання.

І якщо термін придатності яєць можна продовжити до трьох тижнів без холодильника, то з цвітною капустою все не так.

Реклама

Їй підійде прохолодне приміщення без природного освітлення. Річ у тому, що при потраплянні світла, капуста починає швидко темніти й втрачати смак.

Як треба зберігати цвітну капусту

Цвітна капуста швидко псується, зберігайте її в папері
Цвітна капуста швидко псується, зберігайте її в папері

Цвітна капуста не любить вологи та різких перепадів температури.

Реклама

Спочатку потрібно добре роздивитися капусту. На ній не має бути гнилі, пошкоджень та шкідників. Якщо помітили щось таке, пошкоджені місця можна обрізати.

Обріжте листя та запакуйте в папір. Цвітна капуста має зберігатися у відсіку для овочів.

Незручність у тому, що кожні кілька днів капусту треба перевіряти на наявність гнилі та видаляти ножем, якщо вона з'являється. Такий продукт потрібно якнайшвидше приготувати.

Реклама

До кількох місяців, у холодильнику, капусту можна зберігати так: розібрати її на суцвіття, вимити, злегка обсушити та помістити в банку із сольовим розчином.

Сольовий розчин зробіть у наступних пропорціях – 30 грамів солі на один літр води.

І щоб цвітна капуста завжди була під рукою, єдиний правильний спосіб її заморозити.

Як зберігати борошно, щоби продовжити термін його придатності – читайте тут.

Як правильно заморозити цвітну капусту

Під час бланшуванні додайте у воду сік лимона, щоб зберегти колір капусти
Під час бланшуванні додайте у воду сік лимона, щоб зберегти колір капусти

Спочатку її потрібно розібрати на суцвіття. Так простіше добре вимити овоч. Потім відваріть капусту в підсоленій воді впродовж однієї-двох хвилин та обсушіть серветкою.

Ваша капуста не потемніє і збереже колір, якщо у воду буде додано сік лимона.

Тепер капусту можна розкласти на порції, в пакети і відправити в морозильну камеру.

Усе про правильне зберігання броколі дізнаєтесь тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти