Домашній сир
За наявності молока можна швидко поповнити запаси молочних продуктів. Як зробити вершкове масло максимально швидко – ми розповідали.
У рецепті від української блогерки Оленавісім літрів кефіру, сиру вийшло 1,5 кілограма. Процес приготування однаковий і не залежить від кількості кефіру.
Готувати сир потрібно в алюмінієвій каструлі. Важливо не перетримати майбутній сир на вогні, інакше він буде твердим.
Домашній сир
Інгредієнти:
- 8 л кефіру.
Тут дізнаєтеся, як зробити домашню сметану з купленого молока.
Як приготувати:
- Зібрати сметану з поверхні кефіру. Перелити кефір у каструлю.
- Поставити на середній вогонь та періодично перемішувати кефір, щоб він рівномірно прогрівався.
- Нагрівати до температури, коли сироватка стане дуже гарячою. Накрити кришкою і дати охолонути.
- Процідити сир через сито або марлю. Залишити на кілька годин, щоб стікала сироватка.