Якщо ви вперше чуєте про цей рецепт і вам він здається злегка дивним, то, швидше за все, ця реакція на саму назву. Адже джем асоціюється з усім солодким, що можна придумати, але ніяк не з беконом. А от в Ірландії такий джем можна купити в магазині. Подавати його потрібно до крекерів або грінок, до сиру або картопляного пюре та й просто намазувати на хліб. І якщо ми навчилися в прямому сенсі слова солити лимони, то чому б не навчитися готувати беконовий джем або джем з бекону.
Беконовий джем
Інгредієнти:
- 350 г копченого бекону або грудинки;
- 1 велика цибулина;
- 3 зуб. часнику;
- 100 г цукру;
- 1 ст. л. меду;
- 200 г натуральної міцної кави або темного пива;
- 100 г червоного винного оцту (можна менше).
Спосіб приготування:
- Бекон нарізати дрібно і обсмажити на сковороді. Жир має трохи витопитися, а сам бекон підрум'янитися. Витягніть бекон і покладіть у тарілку.
- Цибулю нарізати дрібно, часник пропустити через прес і обсмажити в жирі з-під бекону. Додати цукор і мед, готувати до карамелізації цукру.
- Акуратно влити в сковороду каву і оцет, тушкувати 5-7 хвилин. Повернути бекон у сковороду.
- Готувати, доки рідина не випарується вдвічі. Остудити і подрібнити в блендері.
- Зберігати в стерилізованих банках у холодильнику.
Рецепт кисло-солодкого експрес-маринаду для баклажанів знайдете тут.