Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Французькі беньє – рецепт золотавих пончиків

Ще їх називають пампушками. Правда, беньє часто квадратної форми. Вони обсмажуються в олії, а щойно зайва олія з них стече, одразу ж прикрашайте цукровою пудрою та корицею
Французькі пончики беньє
Французькі пончики беньє

Кажуть, що найсмачніше, коли запивати беньє кавою з молоком. На відміну від німецьких берлінерів, французькі крихітні, прямокутної форми, рідше їх формують у вигляді ромба. Зустрічаються рецепти беньє із заварним тістом і з дріжджовим.

У рецепті від haipojor у тісто потрібні сухі дріжджі, потім воно має відстоятися близько трьох годин.

Реклама

Французькі пончики беньє

Інгредієнти:

  • по 1½ ч. л. сухі дріжджі, сіль;
  • 50 г цукор;
  • 180 мл тепла вода;
  • 120 мл молоко;
  • 1 шт. яйце велике;
  • 2 ст. л. вершкове масло;
  • 450 г борошно;
  • олія, цукрова пудра для посипання.

Як приготувати:

  1. У великій мисці змішати 1 столову ложку цукру, дріжджі та теплу воду. Залишити на 10-15 хвилин до появи піни.
  2. Додати тепле, але не гаряче молоко, розтоплене масло, цукор, що залишився, і яйце. Ретельно все збити виделкою або міксером на низьких обертах.
  3. Додати просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Щойно тісто перестане прилипати до рук, замішування припинити, зібрати тісто в кулю, покласти в миску та затягнути плівкою або закрити кришкою. Залишити приблизно на три години, щоб тісто піднялося.
  4. У сотейнику розігріти олію, шаром близько 5 см.
  5. Тісто поділити на 3-4 частини. Розкачати кожну частину на присипаній борошном поверхні. Завтовшки тісто має бути приблизно 5-6 мм. Розрізати тісто на ромби або квадрати, з розміром боку близько 5 см. Нарізані шматки розкласти на папері для випічки.
  6. У кілька прийомів викласти шматки тіста в гарячу олію та обсмажити до золотавого кольору з усіх боків.
  7. Викласти на паперові рушники, щоб видалити зайву олію.
  8. Посипати цукровою пудрою.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти