Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Груші в пряному вині – рецепт найелегантнішого десерту вересня

Ідеальні груші для цього десерту – щільні, не перезрілі та не дуже солодкі. Краще, якщо ви візьмете недешеве вино із сортів винограду каберне або мерло
Груші у вині
Груші у вині

Вочевидь, що цей десерт для дорослих. На відміну від легендарного персика "Мельба". І він досить відомий не тільки у Франції. Якщо любите отримувати максимум пікантності, то подайте груші у вині до м'яса. Ті, хто спробував це поєднання, залишаються в захваті.

Груші не варяться у вині, а проходять через поширування. Це коли продукт вариться в ледве киплячій рідині. Каструлю беріть високу, вино має повністю покривати груші. Щодо додаткових інгредієнтів, тобто спецій, то тут повне право вибрати те, що ви любите. Починаючи від кориці й закінчуючи ясенцем.

Реклама

Замість цукру можна взяти мед або інший підсолоджувач. До речі, соус, у якому варитимуться груші, не що інше, як глінтвейн. Невеликий, але приємний бонус.

Готувати груші в вині – процес нешвидкий, але довго томити фрукти у вині, а потім ще й дати їм у ньому охолонути обернуться чудовим десертом.

Груші у вині

Груші у вині – рецепт
Груші у вині – рецепт

Реклама

Інгредієнти на 4 груші:

  • 1 пляшка червоного сухого вина;
  • сік половини лайма і половини апельсина;
  • по 1 ч. л. меленої кориці, меленого імбиру;
  • 2-3 зірочки ясенця;
  • додаткові спеції – за смаком;
  • 130 г тростинного цукру.

Спосіб приготування:

  1. Усі інгредієнти з'єднати в сотейнику з високими стінками. Нагрівати до розчинення цукру.
  2. Очистити груші, трохи зрізати внизу для стійкості.
  3. Помістити груші в соус і томити на повільному вогні 40-50 хвилин. Соус має повністю покривати груші.
  4. Груші дістати із соусу. Соус же можна продовжувати уварювати до густоти впродовж 30 хвилин.
  5. Подавати з кулькою морозива, до м'яса, попередньо поливши груші соусом.

Рецепт корсиканського лимонно-сирного пирога "Фіадоне" знайдете тут.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти