
Тепер з упевненістю можна заявити, що в азійських країнах є свій стиль вживання кави, для більшості з нас дуже специфічний.
У В'єтнамі це і кава, і десерт. Там до неї додають яєчні жовтки та згущене молоко.
Для юаньяня, крім згущеного молока, потрібен міцний чай у пропорції 1:1 з кавою.

Цікаво, що він був придуманий для представників робітничого класу і для підняття їхнього трудового духу ще в 1952 році.
Є особливості у заварюванні чаю для цього напою. Його має бути одна чайна ложка на 150 мілілітрів води.
Коли чай завариться, дайте йому постояти декілька хвилин, потім процідіть.
Рецепт зі сторінки vietvamcom.
Кава юаньян

Інгредієнти на три порції:
- по 200 мл міцної кави, міцного чорного чаю;
- 100 г згущеного молока.
Для подачі (за бажанням):
- 200 г льоду;
- 100 г збитих вершків або морозива.
Як альтернативу еспресо можна приготувати кавове желе, як це роблять у Японії. ⠀
Як приготувати:
- Заварити чай та каву і дати охолонути до кімнатної температури.
- З'єднати та змішати чай, каву та згущене молоко в блендері.
- У склянки викласти лід та розлити порційно юаньян. Прикрасити вершками або морозивом.