Якщо пофантазувати та уявити змагання серед продуктів за популярність на сніданок, то у трійці лідерів, якщо не першим, буде сир. Це не лише сирники, а й кекси із шоколадом та без нього, й запіканки.
Для цієї потрібен рис, попередньо відварений. Якщо хочеться насиченішої запіканки, то кількість сиру можна збільшувати.
Яблука укладаються на дно форми, а зверху виливається сирно-рисова маса.
Автор цієї запіканки – jscakes_stockholm – радить перевернути запіканку після її приготування та повернути в духовку, щоб яблука трохи підрум'янилися.
Сирно-рисова запіканка
Інгредієнти:
- по 1 склянці відвареного рису, сиру;
- 3 яйця;
- 100 г цукру;
- 2 яблука.
Як приготувати:
- В одній мисці збити білки до високих піків, в іншій змішати рис, сир, жовтки, цукор та одне яблуко, нарізане кубиками. Обережно змішати першу та другу маси.
- У змащену форму укласти на дно нарізані часточками яблука, викласти тісто і випікати в духовці 40-45 хвилин за 180 градусів до золотавого кольору.
Читайте також:
- Сирні нудельни з мигдалем – рецепт австрійського сніданку
- Італійська запіканка мільячо – потрібні вершковий сир, манка та апельсин
- Лате з білим шоколадом та сирна піца – заради цього сніданку варто прокинутися
- Пиріг із сирними кульками – рецепт простої, але ефектної випічки
- З сиром і джемом або з маком та горіхами – як приготувати пишні завиванці