Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Ідеальна випічка з замороженими ягодами – 3 правила, щоб її не зіпсувати

Не потрібно розморожувати ягоди заздалегідь, інакше буде багато зайвого соку. Обов'язково обвалюйте їх у крохмалі перед тим, як вони потраплять на тісто. Час приготування подібної випічки треба збільшувати
Як приготувати ідеальну випічку із замороженими ягодами
Як приготувати ідеальну випічку із замороженими ягодами

Випічка взимку може бути з сезонними фруктами, наприклад, з мандаринами, а може з замороженими ягодами, про які старанні господині потурбувалися влітку.

Та іноді трапляється так, що у процесі ягоди розтікаються, тісто не пропікається – пиріг зіпсований.

Реклама

Зібрали поради досвідчених людей, які знають, як зробити випічку з замороженими ягодами ідеальною.

Розморожування ягід

Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь
Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь

Зазвичай це відбувається так: ягоди дістаються з морозилки, кладуться в ємність і чекають на свою чергу, доки готується основа для пирога чи пиріжків.

Реклама

Це неправильно. Як кажуть експерти, ягоди мають перебувати в морозильній камері.

А щоб вони не давали зайвий сік, перед тим, як відправити їх у тісто, ягоди треба обваляти в борошні або ще краще в крохмалі.

Якщо плануєте пиріг на пісочному тісті, то до нього потрібно додати 30 грамів вершкового масла до зазначеної у рецепті кількості.

Реклама

Так основа триматиме сік, ніби відштовхуючи його від тіста.

Тут дізнаєтесь, як швидко розморозити листкове та дріжджове тісто.

Час випікання

Час випікання потрібно збільшити на 5-10 хвилин
Час випікання потрібно збільшити на 5-10 хвилин

Його потрібно збільшити. Зрозуміло, це для того, щоб ягоди встигли розморозитись, а тісто пропектися. Зазвичай це інтервал у районі 5-10 хвилин.

Час усе ж таки залежатиме від товщини шару ягід і тіста, а також від особливостей духовки.

Як правильно зберігати дріжджове тісто в морозилці та холодильнику дізнаєтесь тут.

Різновид випічки

Найкраще із замороженими ягодами випікати відкриті пироги
Найкраще із замороженими ягодами випікати відкриті пироги

Усе-таки шансів на те, що випічка вийде ідеальною у відкритих пирогів.

Навіть якщо буде багато зайвої рідини, вона однаково випарується.

Більшість радить спочатку відправити основу в духовку, злегка її підпекти, а потім викладати начинку.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти