Випічка взимку може бути з сезонними фруктами, наприклад, з мандаринами, а може з замороженими ягодами, про які старанні господині потурбувалися влітку.
Та іноді трапляється так, що у процесі ягоди розтікаються, тісто не пропікається – пиріг зіпсований.
Зібрали поради досвідчених людей, які знають, як зробити випічку з замороженими ягодами ідеальною.
Розморожування ягід
Зазвичай це відбувається так: ягоди дістаються з морозилки, кладуться в ємність і чекають на свою чергу, доки готується основа для пирога чи пиріжків.
Це неправильно. Як кажуть експерти, ягоди мають перебувати в морозильній камері.
А щоб вони не давали зайвий сік, перед тим, як відправити їх у тісто, ягоди треба обваляти в борошні або ще краще в крохмалі.
Якщо плануєте пиріг на пісочному тісті, то до нього потрібно додати 30 грамів вершкового масла до зазначеної у рецепті кількості.
Так основа триматиме сік, ніби відштовхуючи його від тіста.
Тут дізнаєтесь, як швидко розморозити листкове та дріжджове тісто.
Час випікання
Його потрібно збільшити. Зрозуміло, це для того, щоб ягоди встигли розморозитись, а тісто пропектися. Зазвичай це інтервал у районі 5-10 хвилин.
Час усе ж таки залежатиме від товщини шару ягід і тіста, а також від особливостей духовки.
Як правильно зберігати дріжджове тісто в морозилці та холодильнику дізнаєтесь тут.
Різновид випічки
Усе-таки шансів на те, що випічка вийде ідеальною у відкритих пирогів.
Навіть якщо буде багато зайвої рідини, вона однаково випарується.
Більшість радить спочатку відправити основу в духовку, злегка її підпекти, а потім викладати начинку.