![Як приготувати ідеальну випічку із замороженими ягодами](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/5ce/309/787/5ce3097873b7b.jpg.webp)
Випічка взимку може бути з сезонними фруктами, наприклад, з мандаринами, а може з замороженими ягодами, про які старанні господині потурбувалися влітку.
Та іноді трапляється так, що у процесі ягоди розтікаються, тісто не пропікається – пиріг зіпсований.
Зібрали поради досвідчених людей, які знають, як зробити випічку з замороженими ягодами ідеальною.
Розморожування ягід
![Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь Не розморожуйте ягоди для випічки заздалегідь](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5ee/289/eb2/5ee289eb2f1fa.jpg.webp)
Зазвичай це відбувається так: ягоди дістаються з морозилки, кладуться в ємність і чекають на свою чергу, доки готується основа для пирога чи пиріжків.
Це неправильно. Як кажуть експерти, ягоди мають перебувати в морозильній камері.
А щоб вони не давали зайвий сік, перед тим, як відправити їх у тісто, ягоди треба обваляти в борошні або ще краще в крохмалі.
Якщо плануєте пиріг на пісочному тісті, то до нього потрібно додати 30 грамів вершкового масла до зазначеної у рецепті кількості.
Так основа триматиме сік, ніби відштовхуючи його від тіста.
Тут дізнаєтесь, як швидко розморозити листкове та дріжджове тісто.
Час випікання
![Час випікання потрібно збільшити на 5-10 хвилин Час випікання потрібно збільшити на 5-10 хвилин](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/61e/67f/826/61e67f8265221.jpeg.webp)
Його потрібно збільшити. Зрозуміло, це для того, щоб ягоди встигли розморозитись, а тісто пропектися. Зазвичай це інтервал у районі 5-10 хвилин.
Час усе ж таки залежатиме від товщини шару ягід і тіста, а також від особливостей духовки.
Як правильно зберігати дріжджове тісто в морозилці та холодильнику дізнаєтесь тут.
Різновид випічки
![Найкраще із замороженими ягодами випікати відкриті пироги Найкраще із замороженими ягодами випікати відкриті пироги](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5c7/6df/183/5c76df1833dc0.jpg.webp)
Усе-таки шансів на те, що випічка вийде ідеальною у відкритих пирогів.
Навіть якщо буде багато зайвої рідини, вона однаково випарується.
Більшість радить спочатку відправити основу в духовку, злегка її підпекти, а потім викладати начинку.