Італійський сільський пиріг з баклажанами
Схоже, що любов до баклажанів ми з італійцями поділяємо. В Італії ці овочі готують активно. Чого варта їхня неймовірна парміджана з баклажанами.
Сільський пиріг готується з готового листкового тіста. Баклажани можна злегка запекти, так буде смачніше. Обов'язкові трохи свіжого базиліку та тертого пармезану.
Рецепт від італійського кулінарного сайту Аnnaontheclouds.it також передбачає наявність моцарели.
Італійський сільський пиріг з баклажанами
Інгредієнти:
- Упаковка листкового тіста;
- 2 середні баклажани;
- 20 помідорів чері;
- 200 г моцарели;
- Свіжий базилік, сіль та перець;
- Оливкова олія;
- Тертий пармезан.
Як приготувати:
- Вимийте та обсушіть баклажани. Наріжте тонкими кружальцями.
- Розкочайте листкове тісто і викладіть у форму, застелену пергаментом. Проткніть дно зубцями виделки.
- Викладіть баклажани на листкове тісто.
- Помідори чері вимийте, обсушіть і наріжте кружальцями. Викладіть 10 штук помідорів чері на баклажани, додайте половину нарізаної моцарели і натріть пармезан. Додайте трохи оливкової олії та приправте сіллю і перцем.
- Додайте ще один шар баклажанів, помідорів чері та терту моцарелу, посоліть, поперчіть.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин або доки тісто не стане золотавим. Прикрасьте свіжим листям базиліку перед подачею.
Читайте також:
- Курка парміджана – один з найкращих способів приготування курячих грудинок
- 3 рецепти італійських інвольтіні – вишуканих рулетиків з курки, яловичини і баклажанів
- Поркета – рецепт італійського свинячого рулету, без якого не відбувається жодне свято
- 4 соуси для пасти, які обожнюють італійці
- Італійська закуска пепероната – яскраве доповнення до будь-якої вечері