У сьогоднішніх реаліях тісто купується готовим і використовується за призначенням – зручно та без зайвого клопоту.
Дріжджове тісто можна приготувати про запас, правильно зберігати його і діставати з холодильника, коли хочеться щось спекти.
Вдала випічка починається з розморожування тіста – про це вам скаже кожна досвідчена господиня. Лайфхаки щодо цього процесу бувають дивовижними, наприклад, увімкнути фен і направити на нього потік гарячого повітря. Але це крайнощі. Є чіткі поради.
Отже, як правильно розморозити тісто, йтиметься про листкове і дріжджове, нижче.
Як правильно розморозити листкове тісто
Дістаньте тісто з морозилки та загорніть у харчову плівку. Потім його можна загорнути в кухонний рушник і покласти у тепле місце.
Це може бути увімкнена плита, підвіконня під прямими променями сонця, водяна баня чи батарея. Періодично перевертайте тісто, щоб розморожування відбувалося рівномірно.
Коли є час для розморожування за кімнатної температури, приберіть упаковку, присипте тісто борошном, покладіть у ємність, накрийте рушником і чекайте близько 5 годин.
Як правильно розморозити дріжджове тісто
З цим тістом трохи складніше, його теж бажано розморожувати у харчовій плівці або заводській упаковці.
Ідеальний спосіб – це водяна баня.
Якщо тісто потрібно терміново, то господині радять помістити його на 30-40 секунд у мікрохвильовку за режиму розморожування. Якщо такого режиму немає, то ризикувати не потрібно.
Під впливом високих температур тісто почне швидко підсихати на поверхні, а це пряма дорога до невдалої випічки. Вона просто не підніметься.
Ще радять щільно загорнути продукт у плівку та опустити у теплу воду або взагалі розморожувати його в духовці кілька хвилин за температури не вище 45 градусів. Зрозуміло, що упаковку потрібно зняти та укласти тісто в ємність.