Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як готують плов в Албанії та чому він виходить розсипчастим (фото)

Традиційно готують у круглій формі. Тут використовують курячі гомілки, спочатку їх потрібно змастити соусом з оливкової олії та спецій
Рецепт албанського плову з куркою
Рецепт албанського плову з куркою

Албанський плов багато в чому відрізняється від звичного та добре знайомого нам плову.

Перше. У цій країні використовують курку, будь-які її частини. Друге – спосіб приготування. Гомілки спочатку трохи маринують, потім запікають. Тим часом рис готують у бульйоні на сковороді.

Реклама

Потім у круглій формі змішують усі інгредієнти. І третє – моркву в албанський плов додавати необов'язково.

Рецепт від kitchen.727go.com.

Албанський плов з куркою

Албанський плов з куркою
Албанський плов з куркою

Реклама

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 10-18 шт.;
  • рис басматі – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вершкове масло – 25 г;
  • овочевий бульйон – 1 літр;
  • оливкова олія – 3-4 ст. л.;
  • паприка, петрушка – по 1 ст. л.;
  • сіль, перець.

Як приготувати:

  1. У невеликій мисці змішати 2 ст. л. оливкової олії, паприку, перець, петрушку та сіль.
  2. Кожну курячу гомілку змастити олією зі спеціями та викласти у велику глибоку форму для запікання. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  3. У сотейник налити 1-2 ст. л. оливкової олії, додати 25 г вершкового масла й дрібно нарізану цибулю. Обсмажити 2-3 хвилин.
  4. Додати до цибулі промитий рис, перемішати та обсмажити ще впродовж хвилини. Обережно влити овочевий бульйон та довести до кипіння.
  5. Курку дістати з духовки, забрати з форми на окрему тарілку. У форму вилити рис разом з бульйоном, рівномірно розподілити. Зверху викласти курячі гомілки, залишаючи трохи місця між ними.
  6. Накрити фольгою та поставити курячий плов у духовку ще на 40 хвилин.

В Ірані є красива запіканка тах чин, вона дуже схожа на плов.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти