Рецепт албанського плову з куркою
Албанський плов багато в чому відрізняється від звичного та добре знайомого нам плову.
Перше. У цій країні використовують курку, будь-які її частини. Друге – спосіб приготування. Гомілки спочатку трохи маринують, потім запікають. Тим часом рис готують у бульйоні на сковороді.
Потім у круглій формі змішують усі інгредієнти. І третє – моркву в албанський плов додавати необов'язково.
Рецепт від kitchen.727go.com.
Албанський плов з куркою
Албанський плов з куркою
Інгредієнти:
- курячі гомілки – 10-18 шт.;
- рис басматі – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- вершкове масло – 25 г;
- овочевий бульйон – 1 літр;
- оливкова олія – 3-4 ст. л.;
- паприка, петрушка – по 1 ст. л.;
- сіль, перець.
Як приготувати:
- У невеликій мисці змішати 2 ст. л. оливкової олії, паприку, перець, петрушку та сіль.
- Кожну курячу гомілку змастити олією зі спеціями та викласти у велику глибоку форму для запікання. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
- У сотейник налити 1-2 ст. л. оливкової олії, додати 25 г вершкового масла й дрібно нарізану цибулю. Обсмажити 2-3 хвилин.
- Додати до цибулі промитий рис, перемішати та обсмажити ще впродовж хвилини. Обережно влити овочевий бульйон та довести до кипіння.
- Курку дістати з духовки, забрати з форми на окрему тарілку. У форму вилити рис разом з бульйоном, рівномірно розподілити. Зверху викласти курячі гомілки, залишаючи трохи місця між ними.
- Накрити фольгою та поставити курячий плов у духовку ще на 40 хвилин.
В Ірані є красива запіканка тах чин, вона дуже схожа на плов.