Будь-який продукт обов'язково зберігатиме свою якість, якщо йому надати потрібні для цього умови. Про те, як продовжити термін придатності борошна, ми писали, тепер кава у зернах.
Для початку експерти не радять купувати величезні упаковки, краще нехай вони будуть менших об'ємів.
Не потрібно зберігати каву у паперових пакетах, краще тримайте їх у магазинній упаковці або непрозорій ємності.
Рекомендації із сайту Мasterclass.com.
Як треба зберігати кавові зерна
Часто буває так, що ми розкриваємо пачку із зернами та починаємо молоти на кілька днів, а то й тижнів. Це неправильно.
Нехай кава буде в зернах, а перемелювати її потрібно рівно стільки, скільки потрібно прямо зараз.
Молота кава швидко втрачає свій аромат та смак.
У домашніх умовах каву в зернах можна зберігати у вакуумній упаковці до двох місяців. Тримайте каву в сухому темному місці. Поруч не повинні стояти спеції.
Не пересипайте каву в прозору банку. Ємність має бути непрозорою, не пропускати світло і щільно закриватися.
Ідеально, якщо ви купили упаковку із зипом. У ній її можна зберігати.
І найкраще місце для кави у зернах, на думку експертів, – морозилка. Терміни коливаються від трьох до п'яти місяців.
Перш ніж помістити її туди, щільно закрийте упаковку.
Тут читайте про правильне зберігання яєць, якщо у вас тимчасово немає електрики.