Тушенина з курки
Як зробити свинячу тушенину, яка теж зберігається довго, ми розповідали.
Тепер курка, краще, якщо м'ясо буде на кістці. У цьому рецепті використовують курячі ніжки.
На один кілограм м'яса йде одна чайна ложка солі та одна велика цибулина.
Паприку та чорний перець додавайте на свій смак.
Рецепт знайшли на каналі Мелісса Світ – смачні рецепти.
Тушенина з курки
Інгредієнти:
- куряче м'ясо – 4 кг;
- сіль – 5 ч. л.;
- цибуля – 4 шт.;
- паприка, чорний перець – по 2 ч. л.;
- оцет (4%) – 4 ст. л.;
- петрушка – 1 пучок.
Спробуйте приготувати на вечерю куряче філе з начинкою, рецепт знайдете тут.
Як приготувати:
- М'ясо промити та обсушити. Додати сіль (4 ч. л.), перець, паприку, оцет, добре перемішати.
- Цибулю нарізати кільцями, петрушку – крупно, з'єднати. Додати сіль (1 ч. л.), перемішати.
- На дно банки викласти цибулю, потім – м'ясо, потім – цибулю. Щільно закрити кришки.
- На дно каструлі викласти рушник, поставити банки та залити водою. Вода має повністю закривати банки.
- Довести до кипіння середньому вогні. Варити 5-6 годин. Залишити у воді до остигання.
Дивіться у відео, як правильно вкладати м'ясо у банки.