
Перед важливим для багатьох 14 лютого Мережу заполонюють рецепти тортів у формі серця. Рецепт одного такого, желейного та без випічки, ми публікували.
Тепер – найголовніший десерт цього свята. А саме – торт "Червоний оксамит". Він хоч і червоного відтінку, але в коржах є какао-порошок, тому смак його шоколадний.
Масляно-вершковий крем симпатично відтінить яскравість коржів.

Коли коржі для торта спечуться, помістіть їх на певний час у холодильник. Це полегшить нанесення крему.
Торт у вигляді серця на 14 лютого

Для тіста:
- 2,5 склянки борошна;
- по 1 ч. л. солі, какао-порошку, ванільного цукру;
- 2 склянки цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1, 5 ч. л. рідкого харчового барвника;
- 1 склянка нежирних вершків;
- 0,5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. яблучного оцту.
Для крему:
- 200 г вершкового сиру;
- 100 г вершкового масла;
- 2 ч. л. ванільного цукру;
- 1 склянка цукрової пудри.
Рецепти ще двох десертів у формі серця – рулетів з малиною та шоколадного печива – знайдете тут.
Як приготувати:
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном.
- Змішайте борошно з сіллю і відставте. За допомогою міксера або блендера збийте м'яке масло з цукром. Додайте яйця по одному і перемішайте. Почніть додавати борошно, чергуючи з вершками. Змішайте з ваніллю.
- У невеликій мисці змішайте харчовий барвник і какао-порошок. Влийте в попередню суміш і перемішайте.
- В іншій ємності змішайте яблучний оцет і соду. Щойно суміш спіниться, змішайте її з рідким тістом, до густоти. Викладіть тісто у форму і вирівняйте поверхню шпателем. Випікайте 25-30 хвилин.
- Розділіть на три коржі, обріжте краї, щоб вийшло серце, і змастіть торт кремом.
- Щоб приготувати крем, у великій мисці збийте вершковий сир, м'яке масло і ваніль до однорідності. Продовжуючи збивати в повільному режимі, поступово додайте цукор. Збільште потужність і збивайте, доки суміш не стане пишною. Якщо крем вийшов дуже густим, додайте трохи молока, а якщо рідким – охолодіть його в холодильнику.
- Розкришіть обрізані краї і присипте ними десерт.