![Як прибрати жир з бульйону та супу](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/62c/553/121/62c553121ba05.jpg.webp)
Як прибрати жир з бульйону та супу
Приготувати суп – справа порівняно нескладна. Лайфхаки, які допоможуть зробити його ідеальним, ми публікували. Але часто буває так, коли м'ясні супи виходять занадто жирними.
Найпростіше, що можна зробити – це охолодити суп, а потім зібрати ложкою кірочку із жиру. Або навпаки: поставити каструлю на вогонь одним боком, тоді жир збереться біля протилежного бортика. Він теж збирається ложкою.
Зібрали прості способи на кулінарних форумах, щоб зібрати жир із супу, рагу або підливи.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Як просто та швидко виправити жирний суп
![Прибрати зайвий жир із супу або бульйону можна за допомогою дуже холодного половника Прибрати зайвий жир із супу або бульйону можна за допомогою дуже холодного половника](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/62c/551/f6a/62c551f6a1422.jpg.webp)
Прибрати зайвий жир із супу або бульйону можна за допомогою дуже холодного половника
- Глечик або соусник. Коли суп трохи охолоне, перелийте його в глечик або соусник. Тепер вилийте назад у каструлю. Якась частина жиру залишиться на стінках глечика.
- Будь-який хліб. Викладіть скибочки хліба на поверхню супу та притисніть ложкою. Жир вбереться.
- Холодна ложка або металевий ополоник. Охолодіть їх та опускайте в суп. Жир сам підійде до ложки. Таку процедуру можна повторити кілька разів.
- Лід. Покладіть у бульйон кілька кубиків. Після чого жир навколо льоду має зібратися у великі краплі, їх, разом з льодом, збирайте ложкою.
- Рушник і лід. Кубики льоду можна загорнути в чистий кухонний рушник і поводити на поверхні супу. Лід притягне жир до себе.
Тут дізнаєтесь 10 лайфхаків, які допоможуть виправити пересолену їжу.