
Отже, сирний продукт також може бути. Звичайно, бажано використовувати його при запіканні різної їжі. А от з'їсти або додати в салат хочеться хороший сир.
У магазині якість має відповідати ціні. Що дорожче він, то краще. У домашніх умовах його, крім іншого, можна перевірити за допомогою йоду, як і молоко.
Рекомендації від сирного сомельє з каналу Сирне королівство.

Як відрізнити сир від підробки

Спробуйте залишити сир без упаковки за кімнатної температури на 8-10 годин. Коли побачите, що він починає покриватися пліснявою і обвітрюватися, то хороший сир.
Якщо не помітите таких змін, швидше за все, у вас сирний продукт.
Наступне – сир "потіє", це його нормальний процес. Якщо він "потіє" жиром – добре. Коли продукт покривається крапельками води, він містить рослинні жири.
Натуральний сир не скачається в кульку. Спробуйте зробити це в долонях. Побачите в руках крихти – у вас хороший сир. Сирний продукт м'який, як пластилін.
І, наостанок, йод. Відріжте невеликий шматочок сиру і крапніть йод. Побачите зміну кольору на синій або зелений – це молочний продукт з крохмалем. Крохмаль у сир додають у якості загусника. Справжній сир не змінить свого кольору.
У цьому матеріалі дізнаєтесь чотири способи перевірки якості вершкового масла.