Салати з виноградом

Сезонна запіканка

Напої осені

Для веганів

Як зберігати інжир

Ідеальный ланч-бокс

Як правильно зберігати свіжий інжир, щоб він не зіпсувався завчасно

Рекомендують не мити фрукт перед зберіганням, а акуратно протерти паперовим рушником. Інжир може пролежати за температури від +2 до +4 близько 10 днів. Якщо фрукт трохи підім'ятий, його потрібно одразу з'їсти
Як правильно зберігати свіжий інжир
Як правильно зберігати свіжий інжир / Фото: Pixabay

Усі фрукти, які ростуть не у нас, вимагають особливих правил зберігання. Якщо ананаси можуть привезти трохи недозрілими і їх зберігати простіше, то інжир – примхливий, він м'який за структурою і навіть найменше пошкодження призведе до його швидкого псування. Що потрібно знати, щоби продовжити життя цього фрукту – нижче.

Як правильно зберігати інжир

Інжир може пролежати в холодильнику за температури +3 градуси
Інжир може пролежати в холодильнику за температури +3 градуси / Фото: Pixabay

Реклама

Перед тим, як відправити інжир на зберігання, треба уважно його оглянути. Якщо є вм'ятини і подряпини, то такий інжир потрібно з'їсти одразу. Для зберігання він не підходить.

Якщо є бажання помити інжир перед зберіганням, то робити це потрібно обережно. Краще це робити з пульверизатора. Але експерти радять акуратно протерти його насухо, а в контейнер скласти, перекладаючи паперовими серветками. Інжир не терпить вологи.

Єдине місце зберігання свіжого інжиру – холодильник. Середня температура +3 градуси. Так фрукти можуть пролежати 5-7 днів.

Реклама

Недозрілий інжир у холодильник класти не потрібно. Він має полежати добу-дві в прохолодному і темному місці. Якщо по закінченню цього терміну він придатний до зберігання, то помістіть його в пластиковий контейнер і відправте в холодильник.

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Далі по темі

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти