Як правильно зварити буряк, щоб він не зіпсував салат – важливі рекомендації

Пружності, красивого кольору можна досягти завдяки олії, цукру та оцту, які додають у процесі варіння. Якщо вибираєте запікання, то готуйте за температури не вище 190 градусів
Як зварити смачний буряк
Як зварити смачний буряк / Фото: Сьогодні

Найулюбленіший з усіх зимових овочів – буряк – готується до свого головного виходу.

У більшості салатів та закусок з оселедцем на Новий рік, є він. Давно відомо, що, наприклад, у вінегреті, буряк не пофарбує сусідні інгредієнти, якщо попередньо полити його олією. А варіння?

Реклама

Здавалося б, про які правила може йтися – все елементарно. Але у досвідчених кулінарів є рекомендації й поради.

Отже, як правильно варити буряк, щоб він був пружним і залишався солодким – нижче.

Як варити буряк, щоб зберегти максимум вітамінів

Спочатку буряк треба варити на сильному вогні, потім зменшити вогонь
Спочатку буряк треба варити на сильному вогні, потім зменшити вогонь

Реклама

Після того, як вимиті буряки потрапили в каструлю з водою, потрібно варити їх на сильному вогні.

Коли вода закипить, прибрати вогонь до мінімального та варити під прикритою кришкою 3-4 години.

Читайте також:

Реклама

Що додати у воду, щоби буряк був смачнішим і не розвалювався

Після того, як вода для буряків закипіла, потрібно додати олію з розрахунку 30-50 мл на 3 літри води.

Також радять додати 1 столову ложку оцту 9% та 2 столові ложки цукру.

Коли овоч зварився, покладіть його в лід – так він збереже пружність і краще чиститиметься.

Важливі рекомендації для смачного буряку

Варити буряк у мікрохвильоці потрібно в пакеті
Варити буряк у мікрохвильоці потрібно в пакеті

Якщо потрібно зварити його швидко, то після закипання води додайте 1 столову ложку солі. Коли вода почне кипіти – кладіть овочі.

Тільки тепер можна додати оцет та цукор.

Якщо любите запікати овоч, то робіть це у рукаві або фользі. Температура духовки не має перевищувати 190 градусів.

І пам'ятаймо, зберігати варені буряки можна не більше 2 днів навіть неочищені. Вони швидко втрачають свої смакові якості.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти