![Як зварити смачний буряк](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/5f6/21b/a94/5f621ba9474bc.jpg.webp)
Найулюбленіший з усіх зимових овочів – буряк – готується до свого головного виходу.
У більшості салатів та закусок з оселедцем на Новий рік, є він. Давно відомо, що, наприклад, у вінегреті, буряк не пофарбує сусідні інгредієнти, якщо попередньо полити його олією. А варіння?
Здавалося б, про які правила може йтися – все елементарно. Але у досвідчених кулінарів є рекомендації й поради.
Отже, як правильно варити буряк, щоб він був пружним і залишався солодким – нижче.
Як варити буряк, щоб зберегти максимум вітамінів
![Спочатку буряк треба варити на сильному вогні, потім зменшити вогонь Спочатку буряк треба варити на сильному вогні, потім зменшити вогонь](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/61b/9be/6ea/61b9be6ead1d6.jpg.webp)
Після того, як вимиті буряки потрапили в каструлю з водою, потрібно варити їх на сильному вогні.
Коли вода закипить, прибрати вогонь до мінімального та варити під прикритою кришкою 3-4 години.
![Як смачно приготувати прісні овочі](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5e5/e25/7db/5e5e257db7db2.jpg.webp)
Що додати у воду, щоби буряк був смачнішим і не розвалювався
Після того, як вода для буряків закипіла, потрібно додати олію з розрахунку 30-50 мл на 3 літри води.
Також радять додати 1 столову ложку оцту 9% та 2 столові ложки цукру.
Коли овоч зварився, покладіть його в лід – так він збереже пружність і краще чиститиметься.
Важливі рекомендації для смачного буряку
![Варити буряк у мікрохвильоці потрібно в пакеті Варити буряк у мікрохвильоці потрібно в пакеті](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/61b/9bf/4e2/61b9bf4e28340.jpg.webp)
Якщо потрібно зварити його швидко, то після закипання води додайте 1 столову ложку солі. Коли вода почне кипіти – кладіть овочі.
Тільки тепер можна додати оцет та цукор.
Якщо любите запікати овоч, то робіть це у рукаві або фользі. Температура духовки не має перевищувати 190 градусів.
І пам'ятаймо, зберігати варені буряки можна не більше 2 днів навіть неочищені. Вони швидко втрачають свої смакові якості.