Почнемо з того, що курку в Китаї люблять і вміють готувати, як ніде. Причому часто дають їй цікаві назви. Звісно ж, для інтриги.
Про курча генерала Цо ми докладно писали, він, як і курка гунбао, теж маринується в соєвому соусі з додаванням імбиру.
Соєвий соус та імбир, як вважають китайці, найкраще, в чому може маринуватися куряче м'ясо.
Отже, гунбао – дуже популярна страва, започаткована в 19 столітті. Автором її, як стверджується, був чиновник, а невдовзі й вчитель імператорського сина Дін Баочжень, який розумівся на смачній їжі.
Відрізняється гунбао своєю гостротою, яку надасть гострий перець, наявністю болгарського перцю і землистим присмаком, його створить арахіс.
У рецепті від true.morkvu вказано, що можна використати солоний арахіс.
Курка гунбао
Інгредієнти на 2-3 порції:
- 300 г курячих стегон без кісток;
- по 1 шт. болгарський перець, перець чилі;
- 100 г арахісу (можна солоного);
- шматочок імбиру розміром з великий палець;
- по 2 ст. л. соєвого соусу, білого винного оцту;
- 1 ч. л. кунжутної олії;
- 100 мл курячого бульйону;
- 300 г звареного рису;
- оливкова олія.
У Мексиці люблять курку чипотле. Усі подробиці рецепта знайдете тут.
Як приготувати:⠀
- Крупно нарізати курячі стегна. Замаринувати соєвим соусом та винним оцтом, накрити плівкою та прибрати в холодильник на одну годину.
- Тонкими смужками нарізати болгарський перець, імбир та гострий перець.
- Обсмажити на невеликій кількості олії чилі до появи запаху, додати імбир та болгарський перець. Готувати 3-4 хвилини, помішуючи. Перекласти овочі.
- Обсмажити курку на сильному вогні з невеликою кількістю олії. Перекласти на тарілку.
- На тій же сковороді, на середньому вогні, обсмажити арахіс 2-3 хвилини, влити курячий бульйон та кунжутну олію, перемішати. Уварити соус 5-10 хвилин.
- Перекласти овочі, помішуючи, смажити ще 5 хвилин. Викласти на рис та подавати.
Як готують курку в Швейцарії та подають до рису "Казимир" дізнаєтесь тут.