Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як приготувати курку гунбао – чудове поєднання м'яса та соусу

Ця курка з Китаю маринуватиметься в соєвому соусі з винним оцтом. Овочі та м'ясо обсмажуються окремо, подається гунбао з рисом
Курка гунбао - рецепт
Курка гунбао - рецепт

Почнемо з того, що курку в Китаї люблять і вміють готувати, як ніде. Причому часто дають їй цікаві назви. Звісно ж, для інтриги.

Про курча генерала Цо ми докладно писали, він, як і курка гунбао, теж маринується в соєвому соусі з додаванням імбиру.

Реклама

Соєвий соус та імбир, як вважають китайці, найкраще, в чому може маринуватися куряче м'ясо.

Отже, гунбао – дуже популярна страва, започаткована в 19 столітті. Автором її, як стверджується, був чиновник, а невдовзі й вчитель імператорського сина Дін Баочжень, який розумівся на смачній їжі.

Відрізняється гунбао своєю гостротою, яку надасть гострий перець, наявністю болгарського перцю і землистим присмаком, його створить арахіс.

Реклама

У рецепті від true.morkvu вказано, що можна використати солоний арахіс.

Курка гунбао

Курка гунбао
Курка гунбао

Інгредієнти на 2-3 порції:

Реклама
  • 300 г курячих стегон без кісток;
  • по 1 шт. болгарський перець, перець чилі;
  • 100 г арахісу (можна солоного);
  • шматочок імбиру розміром з великий палець;
  • по 2 ст. л. соєвого соусу, білого винного оцту;
  • 1 ч. л. кунжутної олії;
  • 100 мл курячого бульйону;
  • 300 г звареного рису;
  • оливкова олія.

У Мексиці люблять курку чипотле. Усі подробиці рецепта знайдете тут.

Як приготувати:⠀

  1. Крупно нарізати курячі стегна. Замаринувати соєвим соусом та винним оцтом, накрити плівкою та прибрати в холодильник на одну годину.
  2. Тонкими смужками нарізати болгарський перець, імбир та гострий перець.
  3. Обсмажити на невеликій кількості олії чилі до появи запаху, додати імбир та болгарський перець. Готувати 3-4 хвилини, помішуючи. Перекласти овочі.
  4. Обсмажити курку на сильному вогні з невеликою кількістю олії. Перекласти на тарілку.
  5. На тій же сковороді, на середньому вогні, обсмажити арахіс 2-3 хвилини, влити курячий бульйон та кунжутну олію, перемішати. Уварити соус 5-10 хвилин.
  6. Перекласти овочі, помішуючи, смажити ще 5 хвилин. Викласти на рис та подавати.

Як готують курку в Швейцарії та подають до рису "Казимир" дізнаєтесь тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти