
Найкращі рецепти олів'є на Новий рік-2022
Підготовка до Нового року – це відповідальність. Насамперед для тих, хто любить готувати.
Ми пропонували вам випробувати абсолютно нові рецепти салатів, але як без класичних? Без тих, без яких новорічний стіл не є новорічним.
Нижче представлені 5 різних олів'є – від традиційного до цікавої варіяції з креветками.

Олів'є: традиційний рецепт з шинкою або ковбасою

Олів'є на Новий рік
Інгредієнти:
- 3 картоплини середнього розміру;
- 3-4 морквини;
- 4-5 яєць;
- 350 г шинки або докторської ковбаси;
- 450 г консервованого зеленого горошку;
- 5-6 солоних огірків;
- 5 стеблин зеленої цибулі;
- 1 пучок кропу;
- 250 г майонезу;
- сіль, чорний мелений перець.
Як приготувати
- Картоплю і моркву вимити щіткою і відварити в підсоленій воді до готовності. Яйця відварити окремо. Очистіть і наріжте кубиками зі стороною 5 мм. Такими ж кубиками наріжте шинку.
- Змішайте всі інгредієнти в салатник, додайте дрібно нарізану зелену цибулю і кріп. Приправте чорним перцем, заправте майонезом і поставте в холодильник.
- Якщо солоні огірки з великим насінням – видаліть їх. Потім наріжте кубиками такого ж розміру. Складіть в окремий контейнер. Злийте рідину з горошку, горошок перекладіть в окремий контейнер.
- Перед подачею на стіл додайте в салат солоні огірки і зелений горошок. Ще раз перемішайте салат, спробуйте і за необхідності додайте сіль і чорний перець.
Олів'є з креветками

Олів'є з креветками
Інгредієнти:
- 200 г варених очищених креветок;
- 3 середніх картоплини;
- 1 велика морква;
- 3 яйця;
- 2 мариновані огірки;
- 100 г горошку;
- 150 г домашнього майонезу;
- сіль – за смаком.
Як приготувати:
- Невеликі креветки залиште цілком, а великі поріжте.
- Картоплю і моркву відваріть в шкірці, причому моркву краще варити в окремій ємності, додавши при готуванні у воду дрібку цукру – так буде смачніше.
- Картоплю і круто зварені яйця після варіння краще відразу опустити в холодну воду, щоб було легше їх чистити.
- Картопля, морква, огірки, очищене яблуко дрібно поріжте і покладіть в салатник разом з креветками.
- Яйця потрібно очистити і натерти на крупній тертці.
- Трохи посоліть і заправте майонезом. При подачі на стіл прикрасьте зеленню.
Олів'є з куркою і свіжими огірками

Олів'є зі свіжими огірками
Інгредієнти:
- 2 курячих філе (можна взяти філе стегон);
- 3 шт. картоплі;
- 3 яйця;
- 1 морква;
- 250 г замороженого горошку;
- 2-3 свіжих огірки;
- майонез, сіль, перець – за смаком.
Як приготувати:
- Відваріть в шкірці картоплю і моркву, остудіть і почистіть.
- Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості. Це займе приблизно 5 хвилин від моменту закипання.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити.
- Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудіть.
- Всі інгредієнти наріжте кубиками.
- Додайте зелений горошок і заправте майонезом. Посоліть і поперчіть за смаком.
Справжній олів'є: класичний рецепт

Олів'є з раковими шийками
Інгредієнти:
- 200 г перепілки;
- 240 г ракових шийок;
- 120 г вареної картоплі;
- 60 г вареної моркви;
- 100 г горошку;
- 100 г солоних огірків;
- 40 г подрібнених каперсів;
- 140 г домашнього майонезу;
- 8 перепелиних яєць;
- Трюфельна олія, сіль – за смаком.
Для майонезу:
- 800 г олії;
- 1 жовток;
- 7 г білого оцту;
- 80 г діжонської гірчиці;
- 8 г солі;
- 40 г цукру.
Як приготувати
- Перепілку запечіть із сіллю і перцем в духовці до готовності. Остудіть і розберіть на філе.
- Всі нарізані овочі змішайте з м'ясом, раковими шийками і заправте домашнім майонезом.
- У глибоку тарілку викладіть готовий салат. Прикрасьте половинками варених перепелиних яєць і раковими шийками. Злегка капніть на салат трюфельної олії.
- Щоб приготувати домашній майонез, збийте жовток, додайте гірчицю, рослинну олію, оцет, сіль і цукор. Все ретельно перемішайте.
Олів'є з яловичиною

Олів'є з мясом
Інгредієнти:
- 250 г вареної яловичини;
- 150 г вареної картоплі;
- 150 г вареної моркви;
- 150 г консервованого зеленого горошку;
- 150 г солоних огірків;
- 4 зварених круто яйця;
- 75 г майонезу;
- 75 г сметани жирністю від 10%;
- 5-7 г російської гірчиці;
- 10 г свіжої пряної зелені;
- сіль, мелений чорний перець.
Як приготувати:
- Яловичину, картоплю, моркву, солоні огірки і яйця наріжте дрібними кубиками (розміром приблизно з горошину).
- Змішайте в одній мисці і додайте зелений горошок.
- Перемішайте, посоліть, поперчіть і заправте сумішшю з майонезу, сметани і гірчиці. При подачі прикрасьте зеленню.
Читайте також:
- Холодець на Новий рік-2022: як приготувати його ідеально та найкращі рецепти для різного м'яса
- Риба на Новий рік-2022 – цікаві рецепти для сьомги, форелі, скумбрії
- Яскраві та нескладні закуски на Новий рік – 2022 – найновіші рецепти
- 3 оригінальні холодні закуски на Новий рік 2022
- Мафіни та філе в медовому маринаді – рецепти з курки на Новий рік 2022