Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як приготувати пасту Папи Римського, перлину макаронного мистецтва Італії

Рецепту цієї пасти, за різними версіями, понад 70 років. Для класичного складу інгредієнтів потрібні фетучині, шинка, зелений горошок, жирні вершки та трохи пармезану
Паста Папи Римського - рецепт
Паста Папи Римського - рецепт

Pasta alla Papalina, або паста Папи Римського, – одна з найулюбленіших та найпопулярніших у ресторанах столиці Італії. Її основа – фетучині, шинка, зелений горошок та пармезан.

Є версія, що "паста для Папи" була вигадана у 1939 році в ресторані La Cisterna, коли туди зайшов тоді ще кардинал Еухеніо Пачеллі, у майбутньому Папа Пій XII.

Реклама

За основу було взято рецепт карбонари. Вона була приготована з менш жирним пармезаном, свинячу щоковину або бекон замінила шинка, додали обсмажену на вершковому маслі цибулю.

Щодо горошку, то на кулінарному сайті Тhe-pasta-project кажуть так: він у пасті Папи Римського все ж таки має бути.

Інша версія походження рецепта каже про те, що його автор – шеф-кухар Ватикану, а вигадав він цю страву в середині 1950-х, коли Папа Пій XII зійшов на престол.

Реклама

Тож якщо цінуєте італійську кухню, любите різні варіації приготування пасти, обов'язково спробуйте і цю.

Читайте також:

Паста Папи Римського

Інгредієнти:

Реклама
  • 400 г фетучині;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 цибулина, дрібно нарізана;
  • 300 г сирокопченої шинки;
  • 200 г замороженого зеленого горошку;
  • 150 г тертого пармезану;
  • 2 яйця;
  • 200 мл жирних вершків;
  • сіль, чорний мелений перець.

Як приготувати:

  1. Почистьте і дрібно наріжте цибулю, шинку невеликими кубиками, збийте яйця з тертим пармезаном.
  2. Відваріть горошок 5-7 хвилин у підсоленій воді.
  3. Поставте каструлю з водою, щоб приготувати пасту. Коли закипить, додайте сіль і знову доведіть до кипіння.
  4. Обсмажте цибулю на вершковому маслі або оливковій олії до напівпрозорого. Додайте шинку і готуйте кілька хвилин. Додайте горошок і тушкуйте ще кілька хвилин.
  5. Влийте жирні вершки, перемішайте. Додайте чорний мелений перець та сіль за смаком.
  6. Приготуйте пасту аль денте згідно з інструкцією на пакованні. Злийте воду.
  7. Додайте соус із збитими яйцями та сиром. Добре перемішайте, доки паста не покриється вершковим соусом. Подавайте одразу ж, рясно посипавши меленим чорним перцем.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти