Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як приготувати найхрусткіші пиріжки пастиці, якими пишаються на Мальті

Вони виконані у формі човника. Начинка – солона рикота або пюре із зеленого горошку, має обов'язково злегка проглядатися. Мальтійці вважають пастиці національним кулінарним надбанням
Мальтійські пиріжки пастиці
Мальтійські пиріжки пастиці

Спочатку вони апетитно похрумтять, а потім за секунду розтануть у роті. Пастиці, мегалисткові пиріжки з Мальти, національне надбання. По всьому острову розкидані пастицерії, де можна купити ці пиріжки. Мальтійці неодноразово просили уряд затвердити свято на честь цих пиріжків.

Для рецепта від Іnternationalcuisine.com знадобляться рикота та сушений горох, який потрібно відварити заздалегідь.

Реклама

Якщо любите листкову випічку, яка ще й потрапила до списку найвідоміших пиріжків світу, то час готувати пастиці.

Пастиці – особливості випічки

Традиційна начинка – рикота і пюре із зеленого горошка або рикота та горохове пюре окремо. Іноді можна зустріти пастиці з куркою або м'ясом.

Текстура начинки не має бути занадто щільною, але й занадто рідкою або кремоподібною вона теж не буває. Їсти пастиці потрібно одразу ж. Саме свіжоприготовлені вони дуже смачні.

Реклама

Читайте також:

Пастиці – рецепт

Мальтійські пиріжки пастиці
Мальтійські пиріжки пастиці

Інгредієнти для тіста:

Реклама
  • 4 листи листкового тіста.

Начинка з рикоти:

  • 1 чашка рикоти;
  • 1 злегка збите яйце;
  • 1/4 нарізаної свіжої петрушки;
  • 1 жменя пармезану;
  • сіль та чорний перець – за смаком.

Начинка з гороху карі:

  • 3/4 склянки сушеного колотого гороху;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 ч. л. карі;
  • сіль та перець – за смаком.

Як приготувати:

  1. Для начинки із рикоти змішайте всі інгредієнти та відкладіть.
  2. Для начинки з гороху карі ретельно промийте горох і відваріть до готовності.
  3. Тим часом обсмажте цибулю, доки вона не стане дуже м'якою. Розм'якшіть горох до стану нещільного пюре, додайте цибулю, карі, сіль та перець.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  5. Розморозьте листкове тісто і виріжте кола потрібної форми. Покладіть начинку (з рикоти або гороху) та сформуйте човники. Не защіплюйте краї до кінця, начинка має проглядатися.
  6. Викладіть пастиці на застелене деко і випікайте 20 хвилин, доки тісто не стане повітряним і золотавим. Остудіть на решітці та одразу подавайте.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти