Хтось додає його в чай-каву, хтось використовує у випічці або їсть із хлібом. Так склалося, що пакет або бляшанка згущеного молока є в кожному третьому українському холодильнику.
Перевірка якості продукту дуже схожа з перевіркою магазинного чи фермерського молока. Але є важливі деталі, на які багато хто не зважає.
І щоб принести додому якісний продукт, потрібно вивчити його етикетку в магазині. Подробиці ми зібрали від експертів та klopotenko.com.
Етикетка хорошого згущеного молока
Купуйте його в бляшанці, а не в пластиковому пакованні. На блашанці має бути напис "молоко незбиране згущене з цукром" та абревіатурою ДСТУ 4274-2003.
Склад – від 3-5 продуктів. Ідеальне згущене молоко, коли у складі тільки молоко, цукор і вода. Не слід купувати продукт, якщо у складі є рослинні жири.
Термін зберігання – 12 місяців. Якщо бачите, що виробник обіцяє вам строк придатності до двох років, такий продукт не варто купувати.
І жирність. У справжнього згущеного молока вона 8,5%.
Усі способи перевірки якості чаю в пакетиках знайдете в цьому матеріалі.
Як визначити згущене молоко за кольором, запахом, текстурою
Справжнє згущене молоко з ніжним кремовим відтінком. Щодо запаху, то жодних сторонніх і надто різких запахів, наприклад ванілі, пластику, хімії, не має бути.
Текстуру хорошого згущеного молока можна перевірити, поливши його з ложки на тарілку. Якісне молоко стікатиме повільно тонкою цівкою.
Якщо виробник додав крохмаль, то молоко з ложки стікатиме краплями.
Вершкове масло також можна перевірити в домашніх умовах. І для цього є чотири способи.