Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як запекти соковиті реберця – 3 ароматних варіянти

Успіх будь-якої м'ясної страви – маринад. Він може бути рідким і сухим, головне – маринувати продукт якомога довше. Обов'язково приготуйте до реберець овочевий гарнір
Запечені реберця в духовці
Запечені реберця в духовці

Дуже зрідка навіть найкраще м'ясо не буде достатньо смачним без правильного маринаду. Автори цих рецептів наполягають, що маринувати ребра потрібно не менше години. Ребра рекомендують запікати у фользі та періодично поливати їх соком, який утворюється в процесі.

Свинячі ребра із соусом ткемалі

Свинячі ребра з колою
Свинячі ребра з колою

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячі ребра;
  • По 3 ст. л. ткемалі, соєвий соус, йогурт, сіль;
  • Спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. Змішати ткемалі, соєвий соус, йогурт. Додати спеції і перемішати.
  2. Замаринувати ребра на 2 години.
  3. Викласти в форму і запікати 50 хвилин за 200 градусів, періодично поливаючи соусом.

Читайте також:

Реклама

Свинячі ребра в соусі BBQ

Свинячі ребра в соусі BBQ
Свинячі ребра в соусі BBQ

Інгредієнти:

  • 2 кг ребра свинячі.

Для сухого маринаду:

Реклама
  • По 1 ст. л. паприка, перець, розмарин;
  • 2 ст. л. розмарину.

Для соусу:

  • По 2 ст. л. томатна паста, соєвий соус і винний оцет, мед, гірчиця, сіль;
  • 2 зуб. часнику;
  • Половина цибулини.

Як приготувати:

  1. Ребра нарізати, натерти олією та сухим маринадом. Прибрати в холодильник на кілька годин.
  2. У сотейнику обсмажити подрібнені цибулю і часник, додати решту інгредієнтів соусу і варити на середньому вогні до загустіння.
  3. Розігріти духовку до 110 градусів і запікати реберця 2 години.
  4. Намазати соусом, покрити фольгою і готувати 30 хвилин. Прибрати фольгу і запікати до готовності.

Читайте також:

Телячі ребра з фруктами і медом

Телячі ребра з фруктами і медом
Телячі ребра з фруктами і медом

Інгредієнти:

  • 1 кг телячих ребер;
  • По 1 шт. корінь пастернаку і селери;
  • По половині яблука та цибулі;
  • 1 апельсин;
  • Мед, томатний сік;
  • Соус табаско;
  • Вустерський соус – за бажанням;
  • Сіль, перець.

Як приготувати:

  1. Реберця посолити, поперчити і змастити медом.
  2. Для соусу в блендері подрібнити цибулю з яблуком.
  3. Додати сік апельсина, томатний сік, табаско, вустерський соус, сіль, перець і ще раз збити.
  4. Ребра викласти на деко і залити соусом. Зверху викласти нарізаний корінь селери і пастернаку.
  5. Запікати в духовці при 180 градусах 7 хвилин. Зменшити температуру до 160 градусів і запікати ще хвилин 20 до готовності.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти