Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Кекс "Сніжинка" – рецепт одного з найпопулярніших передноворічних десертів з минулого

Багато хто може пам'ятати, що свого часу їх пекли для солодких столів після шкільних ялинок. "Сніжинці" не потрібне борошно, вона випікається на згущеному молоці та крохмалі. Прикрашається за смаком
Кекс "Сніжинка"
Кекс "Сніжинка"

Цей кекс – найсмачніший представник радянської домашньої випічки. Він не був на слуху, як "Столичний" з родзинками.

Тобто "Сніжинка" не продавалася у магазинах, та господині не адаптували її рецепт на своїх кухнях.

Реклама

Це справжня домашня вигадка. Причому пориста та соковита. Замість борошна – крохмаль, решту зробить згущене молоко.

Авторка рецепта – zheludkova_ira – як видно на фото, прикрасила "Сніжинку" шоколадною глазур'ю. Цього можна не робити. І так зрозуміло, що кекс доволі солодкий.

Кекс "Сніжинка"

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 яйце;
  • 1 б. згущеного молока;
  • цедра 1 лимона;
  • 1/2 ч. л. соди, гашеної соком лимона;
  • 6 ст. л. крохмалю.

Як приготувати:

  1. Поєднати всі інгредієнти, вилити в змащену вершковим маслом форму і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти