Цей кекс – найсмачніший представник радянської домашньої випічки. Він не був на слуху, як "Столичний" з родзинками.
Тобто "Сніжинка" не продавалася у магазинах, та господині не адаптували її рецепт на своїх кухнях.
Це справжня домашня вигадка. Причому пориста та соковита. Замість борошна – крохмаль, решту зробить згущене молоко.
Авторка рецепта – zheludkova_ira – як видно на фото, прикрасила "Сніжинку" шоколадною глазур'ю. Цього можна не робити. І так зрозуміло, що кекс доволі солодкий.
Кекс "Сніжинка"
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- 1 б. згущеного молока;
- цедра 1 лимона;
- 1/2 ч. л. соди, гашеної соком лимона;
- 6 ст. л. крохмалю.
Як приготувати:
- Поєднати всі інгредієнти, вилити в змащену вершковим маслом форму і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Читайте також:
- Конвертики із сиром: рецепт випічки, де мало тіста і багато начинки
- Рецепт хрустких "Листкових язичків", які коштували колись 7 копійок
- "Наталкин пиріг" з яблуками – рецепт з кулінарної книги 1982 року
- Печиво "Дружба" з дитинства: серед інгредієнтів – однойменний плавлений сир
- Новорічний десерт "Ялинові шишки" без випічки та з найдоступніших продуктів