Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Кекси "Павутинка" на Геловін, які захочеться випікати не тільки на це свято

Рецепт розрахований на дев'ять смачних кексів. Потрібно більше – подвоюйте кількість інгредієнтів. Павутинки на випічку наносяться за допомогою кондитерського мішка, його можна зробити самостійно
Кекси "Павутиння"
Кекси "Павутиння"

Геловін, по суті, – це свято солодощів. Тому крім основних несолодких страв, варто подбати і про десерти. Наприклад, про кекси. Важливо – максимально стилізувати їх під геловінські вимоги, тобто вони мають мило лякати. Ці кекси з декором у вигляді павутини посядуть почесне місце на святковому столі.

Автори рецепта запевняють, що з одного набору складових вийде дев'ять великих пишних кексів.

Реклама

Кекси "Павутинка"

Інгредієнти:

  • 125 г борошна;
  • 25 г какао-порошку;
  • 1½ ч. л. розпушувача;
  • по 150 г цукрової пудри, вершкового масла кімнатної температури;
  • 1 яйце;
  • 8 ст. л. молока.

Для глазурі з вершкового сиру:

  • 50 г вершкового сиру;
  • 25 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 125 г цукрової пудри;
  • ½ ч. л. ванільної есенції.

Для шоколадної глазурі:

Реклама
  • 25 г цукрової пудри;
  • 1 ст. л. какао-порошку.

Як приготувати:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Приготуйте 8 паперових формочок.
  2. Просійте борошно, какао і розпушувач в миску. Додайте цукор і масло і збийте суміш до однорідного стану.
  3. Вмішайте яйце і молоко, доки суміш не стане густою і однорідною.
  4. Розкладіть суміш по формах на дві третини і запікайте в духовці 20-25 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Дайте охолонути.
  5. Для глазурі з вершкового сиру збийте вершковий сир і масло до однорідної маси. Додайте цукрову пудру і ваніль.
  6. Викладіть глазур на кекси, залишивши відстань від країв.
  7. Для шоколадної глазурі просійте цукрову пудру і какао-порошок в миску. Додайте 2 столові ложки води, щоб утворилася гладка густа глазур.
  8. Перелийте суміш у кондитерський мішок. Його можна зробити самостійно із щільного пакету.
  9. Намалюйте три кола на кожному кексі, проведіть зубочисткою від центру до краю кексу через кожне коло з інтервалом 2 см, щоб вийшла павутина.
  10. Відкладіть на 20 хвилин, щоб глазур застигла.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти