Салати з виноградом

Сезонна запіканка

Напої осені

Для веганів

Як зберігати інжир

Ідеальный ланч-бокс

Кизил на зиму – 3 найкращі заготівлі, які порадують вас узимку

Кизил можна засушити або заморозити, а можна приготувати варення, замаринувати його, що стане оригінальною альтернативою оливкам, або зварити джем. Що б ви не вибрали, заготівлі з кизилу особливі
Заготівлі з кизилу на зиму
Заготівлі з кизилу на зиму / Фото: Depositphotos

Про те, що кизил дуже корисний, давно відомо. І це не лише про ягоди. У народній медицині використовують листя, коріння і навіть кору цієї рослини. Заготівлі на зиму з кизилу останнім часом стають дедалі популярнішими. Крім сезонних заготівель зі слив, можна приготувати красиве кизилове варення, замаринувати ягоду і приготувати джем. Нехай це буде не у великих обсягах, але хоча б одна баночка у вас має бути. Знайомтеся з рецептами і поповнюйте свої запаси.

Кизиловое варення

Кизилове варення
Кизилове варення / Фото: instagram.com/chto.prigotovit_365/

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг кизилу;
  • 1,5 кг цукру;
  • 2-3 ст. л. лимонного соку;

Спосіб приготування:

  1. Кизил перебрати і добре вимити. Скласти у велику каструлю, залити 1 л окропу і бланшувати впродовж хвилини.
  2. Для сиропу в іншій каструлі з'єднати цукор і 300 мл води, в якій блашували кизил. Довести до кипіння і варити близько 5 хвилин.
  3. Додати в сироп кизил і готувати 7-10 хвилин на середньому вогні, знімаючи піну. Зняти з вогню і остудити.
  4. Знову довести варення до кипіння і дати охолонути. Додати лимонний сік, довести до кипіння і варити 3-5 хвилин. Розкласти в сухі стерилізовані банки, накрити рушником. Коли варення охолоне, закрити кришками.

Реклама

Маринований кизил

Маринований кизил
Маринований кизил / Фото: instagram.com/varenie_dla_nastroeniya/

Інгредієнти:

  • 1,5 кг кизилу;
  • 1 шт. – лаврове листя;
  • 4 шт. – чорний перець горошком;
  • 1 зуб. часнику;
  • 3 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1,5 ч. л. оцту 9%
  • перець гострий – за смаком.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Кизил промити, обсушити і розкласти по стерилізованих банках разом із часником, лавровим листям і перцем. Залити окропом, прикрити стерилізованими кришками і залишити на 15 хвилин.
  2. Злити воду з банок у каструлю, довести до кипіння.
  3. У банки додати сіль, цукор і оцет. Залити окропом, закрутити кришками.
  4. Перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

Читайте також:

Джем з кизилу на зиму

Джем з кизилу
Джем з кизилу / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 2 кг кизилу;
  • 1 склянка води;
  • цукор.

Спосіб приготування:

  1. Кизил помити, скласти в каструлю і додати 1 склянку холодної води.
  2. Довести до кипіння і варити близько 10-15 хвилин, ягоди мають стати м'якими.
  3. Протерти кизил через сито.
  4. Зважити пюре і додати цукор у пропорції 1:1 або 1:1,5. Добре перемішати.
  5. Перекласти в каструлю і варити на слабкому вогні 1,5 години, помішуючи і знімаючи піну.
  6. Готовий джем розлити в стерилізовані банки і закатати.

Рецепти найоригінальніших заготівель зі слив, цибулі та лимонів зібрані тут.

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Далі по темі

Реклама
Тест редакції
Зіркова піца
Ми продегустували 3 види DZIDZIO PIZZA
Чесний відгук
Любиш італійську кухню?
Готувати піццу
Зіпсували замовлення?
Як визначити якість доставки їжі
Хочу знати
Лайфхак дня
Як зварити каву з кардамоном
Хакнути
Неможливе можливо
VIP-ресторан у небі
Вау!
Готуємо вечерю сьогодні

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти