![Кава з кардамоном - правила приготування](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/615/c33/073/615c330731c94.jpg.webp)
Так пити каву придумали в арабських країнах, так її люблять пити у нас. Але з кардамоном варто бути вкрай обережними, щоб не довелося варити каву заново. Варити її, звичайно, потрібно в джезві. Існують конкретні правила, як це зробити ідеально. Одне з них – намагатися використовувати зерна, а не мелений кардамон.
Уся сіль криється в самому кардамоні
![На 150 мл води потрібно 3-4 зерен На 150 мл води потрібно 3-4 зерен](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5e8/0e5/61c/5e80e561c1943.jpg.webp)
Кардамон – спеція складна. Варто трохи перевищити з нею норму – чашка зіпсована, таку каву пити неможливо. Експерти радять купити зерна і молоти їх або товкти в ступці безпосередньо перед приготуванням. Або ж додавати їх у напій цілком.
![](https://cdn.segodnya.ua/images/main/icons-siri.png)
Якщо у вас подрібнена спеція, то додавати її потрібно менше. Щоб випити смачну каву з кардамоном, то на 150 мл води беріть 3-4 зерен. Подрібненого кардамону потрібно не більше ¼ чайної ложки.
Щодо того, на якому етапі приготування класти кардамон, то є кілька варіянтів. Можна змішати злегка розчавлений кардамон з меленою кавою, а потім додавати воду.
Або ж покласти в джезву цілі зерна, а потім прибрати їх разом з піною. Можна спробувати кілька способів і вибрати найкращий для себе особисто.
Щойно ви зварили каву, то не треба надовго залишати зерна, кардамон продовжуватиме віддавати свої олії, а це може зіпсувати напій.
![Що додати до кави, щоб поліпшити її смак](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/610/aa7/174/610aa7174e1be.jpg.webp)
З якими ще спеціями кава з кардамоном буде смачніше
![Молоко нейтралізує смак кардамону, кориця – підкреслює Молоко нейтралізує смак кардамону, кориця – підкреслює](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/615/b1c/e2e/615b1ce2ea13a.jpg.webp)
Якщо любите додавати в каву трохи молока, то потрібно пам'ятати – молоко певною мірою нейтралізує смак і аромат кардамону. А от з мускатним горіхом, корицею, бадьяном і перцем кардамон подружиться.
Кава з кардамоном і корицею
Інгредієнти:
- 120 мл води;
- 1 ст. л. меленої кави;
- 2-3 зерна кардамону;
- ½ ч. л. меленої кориці;
- ½ ч. л. цукру.
Як приготувати:
- Мелену каву змішати в джезві з злегка розчавленими зернами кардамону. Залити водою і нагрівати на повільному вогні.
- Щойно напій почне прогріватися, додати цукор і корицю. Після появи піни процідити і вилити в чашку.
Читайте також:
- Що таке кава піколо і чому її потрібно спробувати
- 3 методи заварювання кави в чашці – польський, бразильський і кубинський
- Як готують і п'ють каву в Мексиці – всі тонкощі та рецепт напою
- Як потрібно зберігати каву, щоб вона не розгубила свій аромат і смак