Салати з виноградом

Сезонна запіканка

Напої осені

Для веганів

Як зберігати інжир

Ідеальный ланч-бокс

Кавове желе як альтернатива еспресо – чому його люблять японці та як його приготувати вдома

Сьогодні це желе популярне в Японії та інших країнах Азії, там його п'ють-їдять цілий рік. Подають з вершками або просто так. Для нього потрібна дуже міцна кава
Кавове желе
Кавове желе / Фото: instagram.com/j_jjining/

Ми знаємо, що в каву можна додати багато чого, і це не погіршить, а підкреслить її смак. А от те, що еспресо можна перетворити на желе і не для того, щоб з'їсти як десерт, а щоб випити кави, тільки в іншій інтерпретації, відомо небагатьом. У Японії це діло полюбляють. Там навіть продають його в магазинах.

Кавове желе як альтернатива каві

Є відомості, що кухарські книги Англії описували рецепт желе ще на початку 19-го століття. Тоді пропонувалося змішувати каву з желе на основі яловичого бульйону.

Реклама

Коли желатин з'явився в продажу, стали пропонувати розчиняти його в каві. Запевняли: так шлунок і організм загалом не зазнає шкідливого удару від кофеїну.

За кількадесят років кавове желе стали продавати, але великого успіху серед споживачів не було. Проте в Англії є заклади, де можна це спробувати і тепер.

Читайте також:

Реклама

Японське життя кавового желе

Воно було і є, причому досить успішне. У 20-х роках минулого століття там запустили желе в продаж, і воно не виходить з моди досі. Просто японці обожнюють усе європейське, а пити або їсти кавове желе постійно вже увійшло в звичку.

Усесвітні мережі кав'ярень адаптують свої напої під улюблене місцевими жителями кавове желе. Його можуть подати просто так, а можуть нарізати кубиками і залити молоком.

Кавове желе – рецепт

Кавове желе
Кавове желе / Фото: instagram.com/miporin_3sis/

Реклама

Інгредієнти (одна порція):

  • Міцна кава – 100 мл
  • Цукор, желатин – по 1 ч. л.
  • Вершки, шоколад, молоко – для подачі

Як приготувати:

  1. Зварити каву з цукром і вилити в сотейник.
  2. Желатин розчинити у воді, як вказано на упаковці, і вилити в каву.
  3. Готувати на дуже повільному вогні до розчинення желатину. Дати охолонути.
  4. Вилити в формочки і відправити в холодильник на 40-60 хвилин.
  5. Подавати з вершками, молоком або шоколадом.

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Далі по темі

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти