У кожній країні, і це без винятку, є свої рецепти приготування курки. Деякі з них, як коронаційне курча, знає багато хто.
Іспанія у цій історії не виняток. На півночі країни люблять курку чиліндрон.
Особливість – у соусі. Його готують з великою кількістю болгарського перцю, який потрібно нарізати у дрібний кубик, та обов'язково додати копчену паприку.
Подавати таку курку ліпше з рисом.
Не має значення, візьмете ви цілу курку та розріжете на шматки або готуватимете якусь одну частину тушки. У рецепті mikhail_kovrigin це гомілки.
Курка чиліндрон
Інгредієнти:
- Курка – 500 г
- Бекон сирокопчений – 2 скибочки
- Перець болгарський – 2 шт. (краще різних кольорів)
- Цибуля – 1 велика
- Часник – 2 зубчики
- Томати у своєму соку – 300 г
- Перець чилі червоний – 1 невеликий
- Перець чорний мелений, паприка копчена, цукор – по 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Вино сухе біле – 100 мл
- Чебрець – 2 гілочки
- Лаврове листя – 2 шт.
- Оливкова олія для смаження
Як приготувати:
- Курку трохи обсмажити в оливковій олії з усіх боків до легкого золотавого кольору.
- Прибрати зі сковороди, додати туди нарізану невеликими кубиками цибулю, обсмажити до золотавого кольору. Додати нарізаний болгарський перець, обсмажити.
- Покласти дрібно нарізаний перець чилі. Додати нарізаний часник, обсмажити до появи запаху.
- Влити вино та готувати до випарювання алкоголю.
- Додати томати та спеції – сіль, чорний перець, паприку, лаврове листя. Наприкінці додати цукор.
- Додати нарізаний невеликими шматочками бекон, зверху – чебрець.
- Викласти на соус курку й тушкувати під кришкою на повільному вогні 25-30 хвилин, періодично перевертаючи.
Читайте також:
- Курка в соусі з йогурта і грибів – варіянт для смачного завершення дня
- Фрикасе з куркою та печерицями – швидко-смачний варіянт для вечері
- Курка з апельсинами: якщо ви ніколи так не готували, це час виправляти
- Ніжна курка з грибами у великій сковороді – цієї вечері вистачить на всіх
- Курка парміджана – один з найкращих способів приготування курячих грудинок