Лаврове листя – найдавніші прянощі, які активно використовують у сучасній кухні.
І якщо сіль, вірніше, її кількість можна компенсувати багатьма спеціями, то багато хто не уявляє собі рибний і просто суп, рагу або тушковане м'ясо без кількох лаврових листочків.
Але додавати їх потрібно в конкретний час приготування, на смак може вплинути його кількість. Нижче зібрали важливі поради від професіоналів.
Лаврове листя – скільки додавати в різні страви
Єдина їжа, де лаврове листя залишається надовго – це консервовані овочеві салати. Такі рецепти часто зустрічаються.
Зазвичай ми кладемо у страву 1-4 листочки. У супи їх додають за 5 хвилин до кінця приготування. Якщо це другі тушковані страви, то за 7-10 хвилин до готовності. Перед подачею лаврове листя треба прибрати. Інакше воно роздаватиме їжі свою гіркоту.
Важливо запам'ятати пропорції – на один літр супу та іншої їжі потрібно 1-2 лаврових листків. Потріть їх у долоні, так смак набуде насиченості.
Не додавайте прянощі до курячих бульйонів, не дуже добре він сусідить з тушкованою куркою. А от у юшку, рибні супи, при запіканні риби його варто використати.
Лаврове листя добре дружить з базиліком, чебрецем, орегано.
Три вдалих способи заготовити зелень на зиму зібрані у цьому матеріялі.